23.12.2010

Посада «лікар-інтерн» належить до категорії «Фахівці»

Відповідь на запитання

Посада «лікар-інтерн

» належить до категорії «Фахівці»

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

До якої категорії віднести посаду «лікар-інтерн»?

(м. Донецьк)

 

Класифікація професій наведена в

Класифікаторі професій ДК 003:2010 (далі — Класифікатор професій), розробленому на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04.05.93 р. № 326 «Про Концепцію побудови національної статистики України та Державну програму переходу на міжнародну систему обліку і статистики» та затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 27.07.2010 р. № 327.

Згідно з цим

Класифікатором до розділу «Фахівці», зокрема, належать професії, яким відповідає кваліфікація за дипломом спеціаліста, що проходить післядипломну підготовку (стажування, інтернатуру, клінічну ординатуру тощо).

Таким чином,

Класифікатором професій передбачено в розділі «Фахівці» посаду «лікар-інтерн» (код 3229), яка відповідає класифікації професії «Інші асистенти професіоналів в галузі сучасної медицини (крім медичних сестер)».

Згідно з

Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров'я», затвердженим наказом Міністерства охорони здоров'я України від 29.03.2002 р. № 117, посада «лікар-інтерн» теж належить до розділу «Фахівці», кваліфікаційні вимоги до якої: повна вища освіта за напрямом підготовки «Медицина», спеціалізація в інтернатурі за певною спеціальністю медичного профілю.