28.01.2010

Новини та події

Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ТИПОВІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПОСАДОВИХ ОСІБ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Наказом від 29.12.2009 р. № 406 Головне управління державної служби України затвердило Типові професійно-кваліфікаційні характеристики посадових осіб місцевого самоврядування.

При розробленні конкретних професійно-кваліфікаційних характеристик та відповідних посадових інструкцій посадових осіб місцевого самоврядування Головдержслужба рекомендувала обласним, міським, районним (районним у містах), сільським, селищним радам керуватися Типовими професійно-кваліфікаційними характеристиками.

Типовими професійно-кваліфікаційними характеристиками визначено основні завдання, права, обов'язки, повноваження та кваліфікаційні вимоги до посадових осіб місцевого самоврядування.

До кваліфікаційних вимог посадових осіб місцевого самоврядування Головдержслужба висунула вимоги щодо: наявності повної вищої освіти відповідного професійного напрямку за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста (для керівних посад, головного бухгалтера, головного спеціаліста, провідного спеціаліста), базової вищої освіти відповідного професійного напрямку за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра (спеціаліст, спеціаліст I категорії, спеціаліст II категорії); стажу роботи за фахом або на службі в органах місцевого самоврядування. Без вимог до стажу роботи — до спеціаліста, спеціаліста I категорії, спеціаліста II категорії.

До керівних посад органів місцевого самоврядування та головного бухгалтера висувається вимога про отримання такими посадовими особами післядипломної освіти у галузі знань «Державне управління».

 

ЗАПРОВАДЖЕНО НОВУ ФОРМУ ЩОДО ОБЛІКУ ПЕРСОНАЛУ

Держкомстат і Міноборони України спільним наказом від 25.12.2009 р. № 495/656 затвердили типову форму первинної облікової документації № П-2 «Особова картка працівника». Нову форму обліку персоналу призначено для ведення обліку особового складу, у тому числі й військового обліку призовників та військовозобов'язаних.

Генеральному штабу Збройних Сил України доручено здійснювати:

— загальне керівництво роботою, пов'язаною з організацією та веденням військового обліку призовників та військовозобов'язаних відповідно до нової типової форми первинної облікової документації;

— контроль за станом цієї роботи в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від підпорядкованості та форм власності.

Нова типова форма первинної облікової документації застосовується з

1 січня 2010 року.

З цієї ж дати згідно з наказом Держкомстату від 25.12.2009 р. № 496

утратила чинність форма № П-2, затверджена наказом від 05.12.2008 р. № 489 (що діяла у 2009 році).

 

МІНПРАЦІ ПРО ВИПЛАТУ НАДБАВКИ ПЕДАГОГІЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ

Мінпраці в листі від 22.12.2009 р. № 822/13/84-09 надало роз'яснення про застосування норм постанови КМУ «Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам та майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І — ІІ рівнів акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам і заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесено до посад педагогічних працівників» від 05.10.2009 р. № 1130.

Нагадаємо, що зазначеною постановою КМУ з 1 січня 2010 року педагогічним працівникам установлено надбавку в розмірі 20 % посадового окладу (ставки).

Як зазначає Мінпраці в листі, така надбавка виплачується працівникам, які обіймають зазначені в постанові посади,

за відпрацьований час .

 

МІНОСВІТИ ПРО ВИПЛАТУ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ МЕДПРАЦІВНИКАМ

Міносвіти України наказом від 19.01.2010 р. № 14 довело до відома постанову КМУ від 29.12.2009 р. № 1418 «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров'я». Управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, Головам Рад ректорів (директорів) вищих навчальних закладів I — IV рівнів акредитації приписано взяти постанову до відома та керівництва.

Таким чином, надбавка за вислугу років має виплачуватися медичним працівникам, які працюють у системі освіти, за умови дотримання критеріїв для її встановлення, передбачених постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418.