13.05.2010

Тривалість щорічної відпустки завідувача навчальної лабораторії внз

Відповідь на запитання

Тривалість щорічної відпустки завідувача навчальної лабораторії ВНЗ

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник управління соціально-економічного захисту Профспілки працівників освіти і науки України

 

Яка тривалість щорічної основної відпустки працівників, які обіймають посаду завідувача навчальної лабораторії у вищих навчальних закладах III — IV рівнів акредитації?

(м. Кривий Ріг)

 

Відповідно до

ст. 6 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарних днів у порядку, затверджуваному Кабінетом Міністрів України.

Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам

затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.97 р. № 346.

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2004 р. № 40

(далі — постанова № 40) унесено зміни до розділу IV додатка до зазначеного Порядку, згідно з якими за посадою завідувача навчального кабінету, відділу, лабораторії тривалість відпустки збільшено з 28 до 42 календарних днів.

Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників

затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963, згідно з ним посада завідувача лабораторії з основного напряму діяльності належить до педагогічних.

Крім того, згідно з

додатком 4 до наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557, яким затверджено схеми тарифних розрядів посад окремих категорій педагогічних працівників навчальних закладів і установ освіти, посада завідувача навчальної лабораторії вищого навчального закладу III — IV рівнів акредитації також належить до педагогічних.

Таким чином, тривалість щорічної основної відпустки завідувача навчальної лабораторії вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації починаючи з 17 січня 2004 року (з моменту набуття чинності постановою № 40) становить 42 календарних дні.