04.11.2010

Уведення посади заступника директора з виховної роботи

Відповідь на запитання

Уведення посади заступника директора з виховної роботи

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи можливо в загальноосвітньому навчальному закладі І ступеня ввести посаду заступника директора з виховної роботи?

(м. Городня, Чернігівська обл.)

 

На сьогодні штатний розпис загальноосвітнього навчального закладу складається відповідно до

Методичних рекомендацій із питань порядку формування штатів загальноосвітніх навчально-виховних закладів (доведені листом МОН України від 19.06.2001 р. № 1/9-234, зі змінами, внесеними листом МОН України від 10.08.2001 р. № 1/9-282) у межах фонду оплати праці, затвердженого в установленому порядку.

Згідно з цими

Методичними рекомендаціями посада заступника директора з навчальної, навчально-виховної роботи вводиться в загальноосвітніх школах І — ІІ та І — ІІІ ступенів, виходячи з таких нормативів, за наявності:

8 — 10 класів — 0,5 посади;

11 — 24 класів — 1 посада;

25 — 37 класів — 1,5 посади;

38 і більше класів — 2 посади.

Крім того, у спеціалізованих середніх школах I — III ступенів з поглибленим вивченням іноземної мови, ліцеях, гімназіях та інших закладах нового типу вводиться додатково посада заступника директора. У школах I — III ступенів, які мають один-чотири 10 — 11 класів, кількість посад заступників директора збільшується на 0,5 одиниці, 5 і більше 10 — 11 класів — на 1 одиницю.

Посада заступника директора з виховної роботи вводиться обов’язково за наявності 25 класів і більше в межах чисельності заступників директора.

У школах I ступеня

не передбачено посади заступника директора.

Проте слід зазначити, що на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Питання типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів» від 27.08.2010 р. № 1716-р МОН України розроблено проект нових типових штатних нормативів, в яких посада заступника директора передбачається й у загальноосвітніх навчальних закладах I ступеня. Однак на сьогодні ці типові штатні нормативи знаходяться лише на стадії опрацювання у заінтересованих центральних органах виконавчої влади, зокрема в Міністерстві фінансів України. Лише після їх погодження та державної реєстрації в Міністерстві юстиції України вони будуть направлені до управлінь освіти і науки обласних державних адміністрацій для використання в роботі.