21.10.2010

Право на надбавку за тривалість безперервної роботи

Відповідь на запитання

Право на надбавку за тривалість безперервної роботи

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

З 1985 року працював на посаді лікаря-стоматолога лікарської амбулаторії. З 2003 року переведений на посаду головного лікаря цієї амбулаторії. І з цього часу працюю за сумісництвом на 0,5 посади лікаря-стоматолога. Чи маю право на надбавку за тривалість безперервної роботи в розмірі 40 % на 0,5 ставки лікаря-стоматолога як сумісника?

(м. Суми)

 

Порядок і умови виплати надбавки за тривалість безперервної роботи для лікарів амбулаторій визначено

розд. 4 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови оплати праці).

Згідно з

п. 1 п.п. 4.1.1 розд. 4 Умов оплати праці лікарі амбулаторій мають право на таку надбавку незалежно від найменування лікарської посади. Надбавка за тривалість безперервної роботи нараховується як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом (п. 13 розд. 4 Умов оплати праці).

Отже, якщо працівник працює в амбулаторії на посаді головного лікаря та за сумісництвом на посаді лікаря-стоматолога,

він має право на надбавку за тривалість безперервної роботи як за основною посадою, так і за сумісництвом у розмірі, що відповідає стажу роботи на посадах, передбачених переліком посад у п.п. 4.1.1.