21.10.2010

Робота на посаді медичної сестри дитсадка та в Товаристві Червоного Хреста: право на надбавку за вислугу років

Відповідь на запитання

Робота на посаді медичної сестри дитсадка та в Товаристві Червоного Хреста: право на надбавку за вислугу років

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

На посаді медичної сестри в дитячому садку комунальної форми власності працюю 8 років. Чи маю я право на надбавку за вислугу років згідно з постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418? Чи зараховується до стажу роботи для нарахування цієї надбавки 10 років попередньої роботи в Товаристві Червоного Хреста?

(м. Рівне)

 

Порядком виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних і комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1418

(далі — Порядок № 1418), передбачено враховувати стаж роботи в будь-яких державних та комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування на посадах, визначених у п. 3 Порядку № 1418 для нарахування надбавки за вислугу років.

Відповідно до

п. 3 Порядку № 1418 право на отримання надбавки за вислугу років мають медичні працівники державних та комунальних закладів охорони здоров’я, до яких належать фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей.

Таким чином,

робота на посаді медичної сестри дитячого садка, який є комунальним закладом освіти, зараховується до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років.

Проте період роботи в Товаристві Червоного Хреста України не зараховується до стажу, що дає право на надбавку за вислугу років. Товариство Червоного Хреста України є громадською організацією, тому дія Порядку № 1418 на медичних працівників цієї організації не поширюється. Тобто робота в Товаристві Червоного Хреста України не дає права на надбавку за вислугу років і стаж роботи в ній не зараховується для нарахування цієї надбавки.