11.08.2011

З 1 вересня 2011 року практичний психолог школи матиме право на отримання надбавки за престижність праці

Відповідь на запитання

З 1 вересня 2011 року практичний психолог школи матиме право на отримання надбавки за престижність праці

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

У загальноосвітньому навчальному закладі на 0,5 ставки працює практичний психолог. Також він має години педагогічного навантаження — викладає біологію. Чи має право такий працівник на отримання 20-відсоткової надбавки за престижність праці?

(с. Софіївка, Миколаївська обл.)

 

На сьогодні виплата вищезазначеної надбавки здійснюється відповідно до

постанови Кабінету Міністрів України від 05.10.2009 р. № 1130.

Зазначеною

постановою передбачено встановлення 20-відсоткової надбавки лише вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації державної та комунальної форм власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників.

Отже, практичному психологу така надбавка не встановлювалась, у тому числі й на педагогічне навантаження.

Постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-техніч-них навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування»

від 23.03.2011 р. № 373 з 01.09.2011 р. передбачено встановлення надбавки у розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) усім категоріям педагогічних працівників дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування. Це стосується й практичних психологів шкіл.

Надбавка буде встановлюватися на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником.