08.12.2011

Доплата за завідування навчальними кабінетами

Відповідь на запитання

Доплата за завідування навчальними кабінетами

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

Чи можливо завідувати навчальними кабінетами та отримувати за це доплату директору або його заступникам у звичайній школі?

(м. Херсон)

 

Основним нормативним документом, за яким провадиться оплата праці працівників освіти, є Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102.

Відповідно до п. 41 цієї Інструкції за завідування навчальними кабінетами учителям та іншим працівникам загальноосвітніх навчальних закладів, а також викладачам загальноосвітніх дисциплін професійно-технічних навчальних закладів провадиться додаткова оплата в розмірі 10 — 13 % посадового окладу (ставки заробітної плати). Конкретний розмір доплат установлюється керівником навчального закладу за погодженням з профспілковим комітетом.

Жодних обмежень, що така доплата не може бути встановлена керівним працівникам, не існує.

З огляду на зазначене додаткова оплата за завідування кабінетом у загальноосвітньому навчальному закладі може встановлюватись і директору, і його заступникам.