27.01.2011

Новини та події

Новини

ЗАРАХУВАННЯ СТРАХОВИХ КОШТІВ ФСС ТВП У 2011 РОЦІ ДЛЯ БЮДЖЕТНИКІВ

Державне казначейство України в листі від 30.12.2010 р. № 17-04/3353-24549 роз'яснило, що з 01.01.2011 р. страхувальник-роботодавець, який є бюджетною установою, для зарахування страхових коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — ФСС ТВП) відкриває у відповідному

органі Держказначейства за місцем обслуговування окремий рахунок за балансовим рахунком 3711 «Інші рахунки клієнтів Державного казначейства».

Бюджетним установам кошти

для виплати матеріального забезпечення з тимчасової непрацездатності (заборгованість ФСС ТВП), що перераховуються органом ФСС ТВП на підставі довідки-розрахунку розпорядника, повинні зараховуватися на рахунок 3711, зазначений розпорядником бюджетних коштів.

Якщо розпорядник бюджетних коштів має відкритий рахунок 3711 для розрахунків, пов'язаних з виплатами згідно із Законом України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», то зазначений рахунок також використовується для проведення розрахунків відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням».

 

ТИПОВІ ШТАТИ ШКІЛ У 2012 РОЦІ

Міністерство освіти та науки України наказом від 06.12.2010 р. № 1205 затвердило Типові штатні нормативи загальноосвітніх навчальних закладів.

Наказом надано право керівникам навчальних закладів у разі потреби змінювати штати окремих структурних підрозділів або запроваджувати посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами для цього закладу, у межах фонду оплати праці. Заміна посад працівників може здійснюватися тільки в межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу.

Наказ набирає чинності з

01.09.2012 р.

У зв'язку з приведенням штатних розписів загальноосвітніх навчальних закладів у відповідність із цим наказом не слід допускати збільшення чисельності працівників, що склалася на 01.09.2012 р.

За необхідності навчальні заклади можуть запровадити додаткові посади за рахунок спеціального фонду.

 

ДЕКЛАРУВАННЯ ДОХОДІВ У 2011 РОЦІ

Державна податкова адміністрація України свій перший наказ в цьому році від 04.01.2011 р. № 1 присвятила кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2010 році.

Як зазначено в преамбулі наказу, він затверджений з метою належної організації роботи органів державної податкової служби в частині виконання Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» щодо подання громадянами декларацій, вивчення впливу Податкового кодексу України на процес декларування в наступних роках і забезпечення якісного проведення у 2011 році деклараційної кампанії.

Нагадаємо, що згідно з п.п. 49.18.4 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VІ декларація про майновий стан і доходи для платників податку на доходи фізичних осіб подається

до 1 травня року, що настає за звітним.

 

ЗМІНИ В НОРМАХ ВИДАЧІ СПЕЦОДЯГУ ДЛЯ ГІРНИКІВ

Держгірпромнагляд наказом від 22.12.2010 р. № 267 уніс зміни до Норм безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам гірничодобувної промисловості, затверджених наказом Держгірпромнагляду від 21.08.2008 р. № 184.

Унесеними змінами визначено, що

роботодавець у сфері гірничодобувної промисловості за погодженням з профспілковою організацією підприємства (уповноваженою найманими працівниками особою з питань охорони праці за відсутності профспілок) може видавати працівникам спеціальний одяг, спеціальне взуття та інші засоби захисту, виготовлені з інших видів тканин і матеріалів, сертифікованих в установленому порядку, і замінювати одні види спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів захисту на інші за умови, що така заміна не призведе до погіршення їх захисних властивостей та умов праці користувача. Усі засоби індивідуального захисту, призначені для захисту працівників, повинні відповідати рівню безпеки, визначеному Технічним регламентом засобів індивідуального захисту, затвердженим постановою КМУ від 27.08.2008 р. № 761.

Наказ набуде чинності з дня його офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).