12.05.2011

Доплата за вислугу років працівникам театрів

Відповідь на запитання

Доплата за вислугу років працівникам театрів

 

Вікторія МУЗИЧЕНКО, заступник начальника управління оплати праці та бюджетних програм — начальник відділу оплати праці Міністерства культури і туризму України

 

Чи має право заступник художнього керівника з художньо-постановочної частини театру на отримання доплати за вислугу років?

(м. Харків)

 

Порядок виплати доплати за вислугу років працівникам театрів визначено

постановою КМУ «Про порядок виплати доплати за вислугу років, грошової винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання трудових обов’язків, надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань професійним творчим працівникам театрів державної та комунальної форми власності» від 14.07.2006 р. № 980.

Пунктом 1 Порядку виплати доплати за вислугу років професійним творчим працівникам театрів державної та комунальної форми власності, затвердженого цією постановою

, визначено, що дія цього Порядку поширюється на професійних творчих працівників театрів усіх організаційних форм, заснованих на державній або комунальній власності, що зазначені в п. 1 Переліку посад професійних творчих працівників театрів та посад (спеціальностей) працівників інших специфічних театральних професій, затвердженого постановою КМУ від 23.02.2006 р. № 208 (далі — Перелік № 208).

До посад художнього персоналу

Переліку № 208 уключено посади керівника художнього, завідувача художньо-постановочної частини та його заступників. Посаду заступника художнього керівника з художньо-постановочної частини Переліком № 208 не передбачено.

Ураховуючи вищезазначене, заступник художнього керівника з художньо-постановочної частини на виплату доплати за вислугу років права не має.