24.11.2011

Тривалість відпустки працівника центру позашкільної освіти

Відповідь на запитання

Тривалість відпустки працівника центру позашкільної освіти

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

Просимо пояснити, якої тривалості може бути відпустка акомпаніатора центру позашкільної освіти, який входить до складу навчально-виховного об’єднання «Загальноосвітня школа-інтернат І — ІІІ ступенів з утриманням дітей-сиріт та класами для дітей зі зниженим зором — центр позашкільного виховання»?

(м. Кіровоград)

 

Відповідно до п. 3 ст. 9 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-XIV загальноосвітні навчальні заклади можуть створювати навчально-виховні комплекси у складі навчальних закладів різних типів і рівнів акредитації для задоволення допрофесійних і професійних запитів громадян, а також навчально-виховні комплекси (об’єднання) з дошкільними та позашкільними навчальними закладами для задоволення освітніх і культурно-освітніх потреб.

Умови оплати праці, а також тривалість відпустки працівників навчально-виховних комплексів та об’єднань установлюються окремо по кожному закладу, який входить до складу такого комплексу (об’єднання).

Згідно з розд. ІІ «Позашкільні навчальні заклади» додатка до Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.97 р. № 346, тривалість щорічної основної відпустки акомпаніаторам позашкільного навчального закладу становить 42 календарні дні.