13.10.2011

Надбавка за вислугу років фельдшеру-лаборанту санітарно-епідеміологічної служби

Відповідь на запитання

Надбавка за вислугу років фельдшеру-лаборанту санітарно-епідеміологічної служби

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, начальник відділу нормування та оплати праці, роботи з місцевими бюджетами та планування і фінансування централізованих заходів Департаменту фінансово-ресурсного забезпечення Міністерства охорони здоров’я України

 

Чи має право фельдшер-лаборант санітарно-епідеміологічної служби на зарахування часу роботу в лікарні до стажу, який дає право на вислугу років?

(м. Дніпропетровськ)

 

Порядком виплати надбавки за вислугу років посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.08.2009 р. № 910

(далі — Порядок), передбачено виплату надбавок за вислугу років посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби, до яких належать головні державні санітарні лікарі та їх заступники, лікарі-гігієністи, лікарі-епідеміологи, лікарі-бактеріологи, лікарі-вірусологи, лікарі-паразитологи, лікарі-дезінфекціоністи, лікарі-санологи, біологи, ентомологи, лаборанти з вищою освітою, помічники лікарів, фельдшери-лаборанти (лаборанти), медичні сестри, інструктори, крім тих, що мають право на виплату надбавки за тривалість безперервної роботи (п. 2 Порядку).

Згідно з

п. 3 Порядку посадовим особам санітарно-епідеміологічної служби України до стажу роботи, який дає право на встановлення надбавки за вислугу років, включається час роботи в державній санітарно-епідеміологічній службі України, відповідних закладах СРСР та союзних республік СРСР.

Отже, посадовим особам санітарно-епідеміологічної служби України, до яких згідно з

п. 2 Порядку належать фельдшери-лаборанти, до стажу роботи, який дає право на встановлення надбавки за вислугу років, час роботи в інших державних та комунальних закладах охорони здоров’я не включається.