08.09.2011

Оформлення вкладиша до трудової книжки

Відповідь на запитання

Оформлення вкладиша до трудової книжки

 

Наталія ІВЛЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

У трудовій книжці в розділі «Відомості про роботу» не має місця для здійснення чергового запису (всі сторінки заповнені).

Як у такому разі оформити вкладиш до трудової книжки і яка кількість вкладишів може бути?

(м. Павлоград)

 

Відповідно до

п. 3.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінсоцзахисту від 29.07.93 р. № 58 , у тому разі, коли в трудовій книжці заповнені всі сторінки відповідних розділів, вона доповнюється вкладишем. Вкладиш вшивається у трудову книжку (нового чи раніше встановлених зразків), заповнюється і ведеться за місцем основної роботи працівника в тому самому порядку, що й трудова книжка.

Під час внесення записів до розділів «Відомості про роботу», «Відомості про нагородження», «Відомості про заохочення» у першій графі вкладиша продовжується порядкова нумерація записів, розпочата в трудовій книжці.

Про кожний виданий вкладиш на

першій сторінці (титульному аркуші) трудової книжки зверху ставиться штамп розміром 10х25 мм з написом «Виданий вкладиш» і зазначаються його серія та номер. Так позначається видача кожного наступного вкладиша до трудової книжки.

Звертаємо увагу на те, що вкладиш

без трудової книжки недійсний і трудова книжка працівника може мати будь-яку кількість вкладишів. При цьому всі їх серії і номери повинні бути відображені на титульному аркуші трудової книжки, а всі вкладиші підшиті один за одним.

Щодо вимог до штампа з написом «Виданий вкладиш» Мінпраці в

листі від 09.03.2004 р. № 09-118 роз’яснило, що згідно з Новим тлумачним словником української мови (у 4-х томах, Київ, видавництво «Аконіт», 1998 року, укладачі: В. Яременко, О. Сліпушко) штамп — «…вид печатки, яка має вигляд прямокутника з текстом назви якої-небудь організації із зазначенням адреси, номера або яких-небудь інших відомостей…».