26.01.2012

Прийняття на роботу держслужбовця за переведенням: чи зміниться базовий місяць

Відповідь на запитання

Прийняття на роботу держслужбовця за переведенням: чи зміниться базовий місяць

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА, головний спеціаліст відділу рівня життя та моніторингу бідності Міністерства соціальної політики України

 

Деяких працівників нашої організації (держслужбовці) прийнято за переведенням з іншої організації державної структури з таким самим рівнем акредитації. Стаж держслужби у працівників, прийнятих за переведенням, не переривається.

З метою проведення індексації зарплати постійних працівників базовим місяцем є лютий 2008 року. Як визначити базовий місяць для працівників, яких прийнято на державну службу за переведенням?

(м. Одеса)

 

Під час проведення індексації заробітної плати працівників необхідно керуватися Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078).

Водночас слід зауважити, що механізм проведення індексації для прийнятих працівників, у тому числі за переведенням, Порядком № 1078 не передбачено. Рішення про індексацію заробітної плати в таких випадках керівництво підприємства, установи, організації може прийняти самостійно та наказом регламентувати підхід до визначення базового місяця для таких працівників.

При цьому з урахуванням вимог п. 5 Порядку № 1078 у разі, якщо при переведенні відбулося підвищення заробітної плати працівника, місяць переведення можна прийняти за базовий за умови, що сума підвищення заробітної плати перевищить можливу суму індексації (індексації, яку могло бути нараховано в цьому місяці).

Якщо підвищення заробітної плати не відбувається, індексацію можна продовжувати на індекси, визначені відповідно до Порядку № 1078.