22.11.2012

Оплата вчителям старших класів за перевірку письмових робіт

Відповідь на запитання

Оплата вчителям старших класів за перевірку письмових робіт

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

Як оплачується перевірка письмових робіт учителям старших класів, якщо кількість учнів у класі сільської загальноосвітньої школи 1 — 3 ступенів менше 5 осіб?

(Полтавська обл.)

 

Відповідно до п. 37 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102), вчителям 5 — 11 (12) класів загальноосвітніх шкіл провадиться додаткова оплата за перевірку письмових робіт з мов та літератури в розмірі 20 відсотків, математики — 15 відсотків, іноземної мови — 10 відсотків ставки заробітної плати.

Пунктом 38 Інструкції № 102 передбачено, що в 1 — 11 класах (класах-комплектах) шкіл усіх типів і найменувань з кількістю учнів менше 12 осіб оплата за перевірку письмових робіт провадиться у розмірі 50 відсотків відповідних доплат. Такий порядок оплати застосовується і при поділі класів та груп на підгрупи.

Перерахунок розміру доплат за перевірку письмових робіт у зв’язку із зміною кількості учнів протягом навчального року не провадиться.

Додаткова оплата за перевірку письмових робіт учителям провадиться з урахуванням установленої норми навчального навантаження. У випадках, коли вчитель має навантаження з предметів, з яких установлена додаткова оплата за перевірку письмових робіт, більше чи менше 18 годин на тиждень, доплата відповідно збільшується чи зменшується (п. 39 Інструкції № 102).