28.02.2013

Підвищення посадових окладів педагогічних працівників гімназії та ліцею

Відповідь на запитання

Підвищення посадових окладів педагогічних працівників гімназії та ліцею

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально­економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

 

Чи підвищуються посадові оклади таких педагогічних працівників, як педагог­організатор, соціальний педагог, практичний психолог, за роботу в гімназіях, ліцеях?

(м. Житомир)

 

Умови встановлення розмірів посадових окладів (ставок заробітної плати) керівним та педагогічним працівникам гімназій, ліцеїв визначені в п.п. «б» п. 28 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102. Відповідно до цього підпункту посадові оклади (ставки заробітної плати) керівним та педагогічним працівникам підвищуються на 10 відсотків.

Посади педагога­організатора, соціального педагога, практичного психолога згідно з Переліком посад педагогічних і науково­педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963, віднесені до посад педагогічних працівників.

Тому посадові оклади педагога­організатора, соціального педагога, практичного психолога ліцею, гімназії визначаються шляхом підвищення на 10 відсотків незалежно від того, мають чи ні ці педагогічні працівники навчальне навантаження з предметів навчального плану.