01.07.2013

Визначення ознаки доходу, під якою відображається сума орендної плати за договором оренди транспортного засобу у Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ

Відповідь на запитання

Визначення ознаки доходу, під якою відображається сума орендної плати за договором оренди транспортного засобу у Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ

 

Яким чином відображаються у Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф. № 1ДФ суми орендних платежів, які виплачуються податковим агентом на користь фізичної особи на підставі договору оренди транспортного засобу?

 

Правові відносини за договором оренди транспортного засобу регулюються параграфом 5 гл. 58 «Найм (оренда) транспортного засобу» Цивільного кодексу України від 16.01.2003 р. № 435-IV, із змінами та доповненнями.

Договори, що регулюються цивільним правом, називаються цивільно-правовими. Таким чином, договір оренди транспортного засобу підпадає під визначення цивільного-правового договору.

Відповідно до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1020, суми орендних платежів, які отримуються фізичною особою, відображаються податковим агентом у Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ з ознакою доходу «102» як виплати, що нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору.

 

За інформацією (підкатегорія 103.25.1)
з Єдиної бази податкових знань,
розміщеної на офіційному сайті Міндоходів:
www.minrd.gov.ua