17.05.2010

Поштова скринька. Як відображати ПДВ у Книзі за формою №10 в єдиноподатника

Відповідь на запитання

Як відображати ПДВ у Книзі за формою № 10 в єдиноподатника

 

ЗАПИТАННЯ. Я, приватний підприємець на єдиному податку, зареєструвався платником ПДВ. Як правильно мені тепер вести облік доходів і витрат у Книзі за формою № 10: записувати витрати з ПДВ чи без ПДВ?

 

ВІДПОВІДЬ. У Книзі за формою № 10 приватні підприємці на єдиному податку повинні записувати свої доходи та витрати з урахуванням ПДВ. Річ у тому, що у Книзі за формою № 10 в єдиноподатників повинні відображатися доходи та витрати, які вважаються такими (тобто вважаються доходами та витратами) з позиції Указу № 746. А згідно з Указом № 746 виручкою для єдиноподатника вважається сума, отримана від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) з урахуванням ПДВ. Тому приватні підприємці — єдиноподатники під час придбання товарів до витрат повинні включати всю вартість товарів (робіт, послуг) з ПДВ, а при отриманні виручки від реалізації товарів у складі доходу відображати всю суму виручки з урахуванням ПДВ.


Документ консультації

Указ № 746

— Указ Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» у редакції від 28.06.99 р. № 746/99.