11.11.2010

Діагноз працівника зазначено в лікарняному листку тільки кодом

Відповідь на запитання

Діагноз працівника зазначено в лікарняному листку тільки кодом

 

Працівник підприємства приніс лікарняний листок, де діагноз зазначено кодом, без словесного опису. Чи потрібно оплачувати такий лікарняний листок?

 

Так, потрібно, і ось чому.

Згідно з

п. 3.2 Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, затвердженої спільним наказом МОЗ України, Мінпраці та Фонду соцстраху з тимчасової непрацездатності, Фонду соцстраху від нещасних випадків від 03.11.2004 р. № 532/274/136-ос/1406 (далі — Інструкція № 532), у графі «Діагноз первинний» лікар зазначає первинний діагноз у перший день видачі листка непрацездатності. У графі «Діагноз заключний» лікар указує остаточний діагноз, а у графі «шифр МКХ-10» — шифр діагнозу відповідно до Міжнародної статистичної класифікації хвороб та інших проблем зі здоров'ям десятого перегляду, прийнятої 43-ю Всесвітньою асамблеєю охорони здоров'я 1 січня 1993 року. Діагноз первинний, діагноз заключний та шифр МКХ-10 указуються виключно за письмовою згодою хворого. Інакше первинний та заключний діагнози та шифр МКХ-10 не вказуються.

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в

листі від 18.04.2007 р. № 72-06-4 також погоджується з тим, що за відсутності письмової згоди хворого діагноз на листку непрацездатності не вказується.

Тому листок непрацездатності оплачують у загальному порядку незалежно від того, чи зазначено в ньому діагноз.

 

Яна Індюхова