28.10.2010

Оновлено Перелік внутрішніх опоряджувальних робіт, без яких житлові будинки приймаються в експлуатацію

Наказ від 21.08.2010 р. № 327

Оновлено Перелік внутрішніх опоряджувальних робіт, без яких житлові будинки приймаються в експлуатацію

 

Наказ Мінрегіонбуду «Про внесення змін до наказу Міністерства регіонального розвитку та будівництва України від 24.12.2008 № 637» від 21.08.2010 р. № 327

 

1. Опорядження та покривання стін, перегородок та стель житлових приміщень, коридорів у квартирах, кухонь, ванних кімнат та туалетів, інших підсобних приміщень, а також вбудовано-прибудованих приміщень клейовими та іншими видами фарб, шпалерами, декоративними плитами, панелями, іншими оздоблювальними матеріалами та виробами.

2. Покривання підлог житлових кімнат, коридорів, кухонь, ванних кімнат, туалетів та інших підсобних приміщень, а також вбудовано-прибудованих приміщень паркетом, лінолеумом, облицювальною плиткою, іншими оздоблювальними матеріалами і виробами.

3. Установлення внутрішніх дверних полотен з коробками, елементів вбудованих шаф та антресолей у приміщеннях квартир та вбудовано-прибудованих приміщеннях.

4. Установлення сантехнічного обладнання та приладів (мийка, умивальник, унітаз, біде, ванна), сантехнічної арматури (водорозбірні крани, змішувачі), крім запірних кранів на відгалуженнях від стояків у місцях підключення зазначених приладів, а також засобів обліку води в квартирах та вбудовано-прибудованих приміщеннях.

5. Установлення електро- та газових плит, світильників, радіо-, телевізійних та телефонних розеток за умови забезпечення нормативних вимог з електробезпеки, пожежної безпеки та техніки безпеки у будівництві.

6. Влаштування внутрішніх перегородок у вбудовано-прибудованих приміщеннях.

7. Штукатурення внутрішніх поверхонь стін та стель вбудовано-прибудованих приміщень, крім заповнення швів.

8. Влаштування внутрішніх систем електрообладнання та газопостачання вбудовано-прибудованих приміщень.

Примітки:

1. Внутрішні опоряджувальні роботи, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію житлових будинків, зазначаються у проектній документації.

2. Житлові будинки, у яких квартири побудовані за кошти державного бюджету та кошти місцевих бюджетів, приймаються в експлуатацію за умови виконання опоряджувальних робіт у повному обсязі.

 

Начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції О. М. Бондаренко

 

КОМЕНТАР

 

З метою спрощення дозвільно-погоджувальних процедур на будівництво та прийняття в експлуатацію об’єктів містобудування Мінрегіонбуд своїм

наказом виклав у новій редакції Перелік внутрішніх опоряджувальних робіт, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію житлових будинків, затверджений наказом Мінрегіонбуду від 24.12.08 р. № 637.

Так, у новій редакції

Переліку визначено в тому числі види робіт, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію вбудовано-прибудованих приміщень. До таких робіт належать роботи, які було визначено в попередній редакції Переліку, а також:

— улаштування внутрішніх перегородок у  вбудовано-прибудованих приміщеннях;

— штукатурення внутрішніх поверхонь стін та стель вбудовано-прибудованих приміщень, крім заповнення швів;

— улаштування внутрішніх систем електрообладнання та газопостачання вбудовано-прибудованих приміщень.

Крім того, у примітках до оновленого

Переліку застережено, що внутрішні опоряджувальні роботи, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію житлових будинків, зазначаються у проектній документації.

Також зазначено, що

житлові будинки, в яких квартири побудовано за кошти державного бюджету і місцевих бюджетів, приймаються в експлуатацію за умови виконання опоряджувальних робіт у повному обсязі. При цьому застереження про те, що квартири за рахунок бюджетних коштів побудовано для незахищених верств населення, відсутнє.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.

 

Юлія Літвіненко