09.08.2012

Новини і події

Новини

Для вирубки дерев потрібно мати спецдозвіл

З 13 вересня 2012 року набуде чинності Закон України від 17.05.2012 р. № 4710-VI.

Відтепер будь-яке порушення об'єктів благоустрою буде можливим лише за наявності спеціального дозволу — Дозволу порушення об'єктів благоустрою.

До об'єктів благоустрою населених пунктів належать (ст. 13 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» від 06.09.2005 р. № 2807-IV):

1) території загального користування:

а) парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки — пам'ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики;

б) пам'ятки культурної та історичної спадщини;

в) майдани, площі, бульвари, проспекти;

г) вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;

ґ) пляжі;

д) кладовища;

е) інші території загального користування;

2) прибудинкові території;

3) території будівель та споруд інженерного захисту територій;

4) території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території на умовах договору.

 

Є проект розвитку ЖКГ? Отримай пільговий кредит!

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву почав прийом заявок на отримання пільгових бюджетних кредитів. Кошти спрямовуватимуться в першу чергу на економію та імпортозаміщення енергоресурсів. До регіональних відділень Фонду слід надавати техніко-економічне обґрунтування або розрахунок проекту, а також документи, що підтверджують надійний фінансовий стан позичальника. Позичальниками можуть бути підприємства житлово-комунального господарства та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Як уже повідомлялося, за поданням Мінрегі­ону у держбюджеті 2012 року було передбачено 40 мільйонів гривень на проекти у галузі ЖКГ. Перевагу при відборі матимуть проекти, які зменшують обсяг споживання ресурсів, комплексно вирішують проблеми населеного пункту або групи житлових будинків, що знаходяться в єдиній технологічній схемі.

Платоспроможність позичальника аналізують місцеві структури Фонду. У разі позитивного рішення учасники програми направляють свій проект на розгляд до Мінрегіону. Пільговий кредит надається строком до 10 років з можливістю дострокового погашення. Розмір кредитної ставки становить 3 % річних. Повернення тіла позики розпочинається лише через рік, а відсотків — через 3 місяці з дня зарахування коштів.

З детальними умовами та переліком усіх необхідних документів можна ознайомитися у постанові КМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для пільгового кредитування юридичних осіб, у тому числі об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, для проведення реконструкції, капітального та поточного ремонту об’єктів житлово-комунального господарства» від 31.05.2012 р. № 599, а також у регіональних відділеннях Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Прес-служба Мінрегіону

 

Міжнародний форум «GREEN MIND»

13 — 15 листопада 2012 року у місті Києві відбудеться Міжнародний форум «GREEN MIND».

Організаторами форуму виступають Торгово-промислова палата України за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України і Національна академія наук України.

Міжнародний форум «GREEN MIND» в Україні — це проект, створений з метою обміну кращим світовим досвідом розробок і впровадження технологій екологично безпечного виробництва у всіх сферах економіки, систем екологічного управління, виробництва якісної і безпечної продукції з покращeними екологічними характеристиками.

Формат «GREEN MIND» створює унікальну платформу для розвитку ділових стосунків серед представників ділових кіл різних галузей, державної влади, науки і громадськості в їх єдиному прагненні до стійкого розвитку в масштабах окремої структурної одиниці і всієї країни шляхом безперервного цілеспрямованого системного вдосконалення організацій (підприємств, установ).

З більш детальною інформацією можна ознайомитись на веб-сайті форуму: www.greenmind.com.ua.

 

Прес-служба Мінрегіону