Темы статей
Выбрать темы

Отримали доступ до електронних видань: як показати в обліку?

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Бюджетна установа уклала договір про надання послуг з доступу до електронних версій журналів на 2024 рік. Як показати такі операції в бухгалтерському обліку? Чи потрібно застосовувати субрахунок 2911?

У цій ситуації установа фактично отримує можливість переглядати інформацію, розміщену на певному інформаційному ресурсі (сайт, портал, сервіс). Підставою для надання такого доступу установі є укладений договір. А ось одним з пунктів такого договору є період надання доступу до відповідного інформаційного ресурсу. В результаті установа отримує можливість користуватися інформацією, розміщеною на такому ресурсі. У випадку читача — це доступ до електронних версій видань (журналів).

Порядок відображення в бухобліку послуг доступу до інформаційних ресурсів залежить від того, в якому періоді установою буде здійснено оплату за відкриття доступу до того чи іншого інформаційного ресурсу. Також вирішення цього питання залежить від того, які умови надання послуг передбачено в договорі.

Розглянемо варіанти обліку таких операцій у таблиці нижче та пояснимо застосування кожного з них.

Варіанти обліку доступу до інформаційних ресурсів

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше