№17-18

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2020/№ 17-18 Інші номери журналу ›
  • Зміни в Інструкції про відрядження: безготівковий аванс, «наповнення» наказу тощо Наприкінці 2019 року Кабмін уніс низку змін до своєї постанови «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 р. № 98 (далі — постанова № 98).
  • Роз’яснення щодо окремих норм Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 13 квітня 2020 року № 553-IX Лист від 23.04.2020 р. № 3502-06/26135-01 (витяг)
  • Податки сплачено готівкою до каси ОМС: що та як показати в бухобліку Періодично до каси селищної ради надходять грошові кошти від громадян у рахунок сплати податків та зборів. Однак виникають чималі сумніви щодо правильності оформлення та обліку цих операцій. Зокрема, цікавить: чи взагалі підлягають такі суми, отримані готівкою від громадян, відображенню в облікових регістрах ради? І якщо так, то яким чином це слід робити: якими документами оформляти операції отримання податків і зборів готівкою? На яких субрахунках узагальнювати інформацію про такі операції? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Коригування відпускних: популярні запитання та приклади Продовжуючи відпускну тему, розпочату в попередніх номерах нашого журналу, зупинимося на порядку коригування виплат при розрахунку відпускних. Адже для працівників бюджетної сфери таке коригування є обов’язковим. Коли, що та як потрібно коригувати, ви дізнаєтесь із нашої статті. У ній ми зібрали найпопулярніші «коригувальні» запитання від наших читачів та підкріпили їх прикладами розрахунку.
  • Оплата простою: середня зарплата чи 2/3 окладу? У зв’язку з карантином з 18.03.2020 р. в установі введено простій з оплатою у розмірі середнього заробітку згідно з колдоговором. З 02.04.2020 р. запрацювали зміни до ст. 113 КЗпП, згідно з якими простій під час карантину потрібно оплачувати не нижче ніж 2/3 посадового окладу. Чи треба змінювати порядок оплати простою з «середньої» на «2/3» та робити перерахунок виплат за час простою? (м. Харків)
  • Карантин продовжено: рахуємо «середню» для оплати простою У зв’язку з оголошенням карантину через епідемію коронавірусу з 12.03.2020 р. призупинено діяльність закладів освіти. За відсутності здобувачів освіти немає роботи і у інших працівників, наприклад, працівників харчоблоків, медичного та обслуговуючого персоналу. Для них згідно з наказом керівника закладу освіти запроваджено простій з оплатою у розмірі середньої зарплати. При цьому у багатьох бухгалтерів освітніх закладів виникають запитання: як правильно розрахувати оплату простою у квітні й травні 2020 року? Використовувати «старий» розрахунковий період (січень — лютий) чи брати новий відповідно для кожного місяця карантину? Відповіді на них ви знайдете у цьому матеріалі.
  • Лікарняні: у розрахунковому періоді простій В установі з 01.04.2020 р. по 30.04.2020 р. був установлений простій, який оплачувався із розрахунку 2/3 окладу. У травні 2020 року працівник надав лікарняний лист за період з 04.05.2020 р. по 08.05.2020 р. Чи враховувати при розрахунку лікарняних період оплачуваного простою? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Працівники «60+» на карантині: працювати чи ні — ось у чому питання Йшов третій місяць карантину… Із моменту його введення (а це було аж 12 березня 2020 року) Уряд поступово посилював обмежувальні заходи. І все заради стримання епідемії коронавірусу (COVID-19). Згідно із всесвітньою статистикою, найбільш вразливими до цього підступного вірусу є люди похилого віку. Саме тому однією із карантинних мір стала самоізоляція осіб, які досягли 60 років. Цей захід зобов’язує «сидіти вдома», а для працюючих це означає — не ходити на роботу. Звичайно, із правила є певні винятки. Хто із категорії «60+» може працювати, а хто ні? Як правильно оформити роботу та відсутність таких працівників? Запитань багато. А де ж відповіді? Їх ви знайдете у нашій статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в травні 2020 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі