№16

Бюджетна бухгалтерія, квітень, 2024/№ 16 Інші номери журналу ›
  • Ремонт за рахунок залишку освітньої субвенції: чи можливо? Чи можна залишки минулорічної освітньої субвенції використовувати на ремонт спортзалу та фасаду будівлі закладу освіти?
  • Як проводити закупівлі з 9 квітня? Укотре Кабмін відкоригував закупівельне законодавство. Маємо на увазі зміни, які набрали чинності з 9 квітня. Зі свого боку, Мінекономіки прокоментувало ці нововведення у своєму листі*. Як працювати замовникам із урахуванням цих змін та новацій, розповімо у цій публікації.
  • Фінансова підтримка комунального підприємства: чи можна надати? Чи має право селищна рада надавати комунальному підприємству (далі — КП) фінансову підтримку? КП надає платні послуги, але отриманих від них коштів не вистачає на заробітну плату працівників підприємства.
  • Установлення пожежної сигналізації: який КПКВК та КЕКВ застосувати? У будинку культури необхідно встановити пожежну сигналізацію. Вартість проєктно-кошторисної документації становить 30 тис. грн, а вартість протипожежної системи — 800 тис. грн. За яким КПКВК та КЕКВ слід запланувати та здійснити такі видатки?
  • Списання безоплатно отриманих МНМА: показуємо в обліку правильно Бюджетна установа списує з балансу малоцінний необоротний матеріальний актив (далі — МНМА) через його непридатність для подальшого використання. Зазначений об’єкт було отримано як благодійну допомогу. Як правильно закрити субрахунок 5111 під час списання такого об’єкта?
  • Оцінюємо та реалізуємо металобрухт: за якою вартістю? Установа обліковує на балансі (на субрахунку 1518) металобрухт, який було оприбутковано ще у 2017 році. Плануємо найближчим часом реалізувати цей металобрухт спеціалізованому підприємству. Однак наразі ціни на металобрухт нижчі, ніж його балансова вартість. Чи потрібно у зв’язку з цим змінювати балансову вартість металобрухту (робити уцінку)? Як правильно відобразити операції з реалізації брухту в обліку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі