№33

Бухгалтер 911, серпень, 2017/№33 Інші номери журналу ›
  • Усе про нарахування «компенсуючих» податкових зобов’язань за п. 198.5 ПКУ З нарахуванням «компенсуючих» податкових зобов’язань платник ПДВ може зіткнутися, якщо товари / послуги / необоротні активи призначені для використання або починають використовуватися в необ’єктних, пільгових або негосподарських операціях. У сьогоднішній статті нагадаємо правила їх нарахування.
  • Кадрова азбука: звільняємо правильно Якими б ідеальними не були відносини в працівника і роботодавця, рано чи пізно вони закінчуються. Тому ми пропонуємо вам поговорити про те, як правильно розлучитися з працівником.
  • Найкращий захист — це напад, або Контроль за… контролером Тремтять коліна і кидає в жар при зустрічі з перевіряючими? Ми не прибічники такого підходу, та і самі перевіряючі чудово розуміють, що чим краще ви знаєте свої права (і менше хвилюєтеся), тим менше шансів у них «накопати» щось проти вас і тим скромніше вони будуть. Цей матеріал на озброєння тим, хто у своїх правах розбирається і готовий ставити перевіряючих (якщо знадобиться) на своє місце.
  • «Танці» регліміту при блокуванні/розблокуванні податкової накладної Ситуація. Нам заблокували податкову накладну. У момент подання ПДВ-декларації ліміт реєстрації саме зменшився на суму ПДВ, указану в податковій накладній. Тепер надійшло рішення про те, що податкова накладна розблокована, але регліміт на суму податкової накладної так і не відновився. У чому причина?
  • Залучаємо чужу техніку для роботи в полі: заміна підряду Сільське господарство — одна з небагатьох галузей, яка зараз не просто виживає, але й розвивається. Тому у фермерів виникає маса практичних запитань. Одне з них полягає в такому: для виконання робіт у полі фермер залучає чужу техніку. До останнього часу він використовував із цією метою договір підряду, але зараз вирішив перейти на договір оренди. Далі розберемося, чи можливо це і наскільки доцільно.
  • Індексація зарплати за серпень 2017 року Знову індексація. Цього разу за серпень. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації вам на допомогу.
  • Невосьмигодинний робочий день Ситуація. На підприємстві з липня 2017 року змінена тривалість щоденної роботи працівників. Як бути з нормами робочого часу?
  • Донорство в робочий день: бонуси Працівник працює за 40-годинним робочим тижнем з вихідними днями в суботу і неділю. У свій робочий день 24.05.2017 р. він пройшов медичне обстеження і добровільно здав кров (відповідні довідки надані за місцем роботи). Чи може він додати додатковий день відпочинку за донорство крові до щорічної відпустки, яка йому надається тривалістю 14 календарних днів з 15.06.2017 р. по 29.06.2017 р. (наприклад, використати його 30.06.2017 р.)? Як зазначити в табелі обліку використання робочого часу і сплатити день здачі крові і додатковий день відпочинку за донорство крові?
  • Злощасний коефіцієнт 2,0 поліг: з якого моменту уточнюватися по землі? Хто отримував цього року нову довідку (витяг) з розміром грошової оцінки, той міг «потрапити» на коефіцієнт функціонального використання земель (Кф) 2,0. Благо ця ситуація поправна. Але завжди актуальним залишалося запитання: з якої дати можна уточнити «земельні» зобов’язання в такому разі? Нарешті в цьому питанні з’явилася певна визначеність.
  • Повернення в роздробі — чи потрібний розрахунок коригування? Сьогодні хочемо обговорити одну з консультацій, які нещодавно з’явилися в ЗІР. Присвячена вона такому запитанню: чи потрібно до підсумкової податкової накладної складати розрахунок коригування? І судячи з відповіді податківців, вони змінили свою колишню риторику. Усі подробиці — далі.
  • Єдиноподатник-«мільйонер» і РРО: «друзі навіки» Підприємець-«готівковець», який працює на єдиному податку в групі 2 або 3, явно не зацікавлений упродовж року «перетинати межу» підприємницьких доходів в 1 млн грн., щоб не «вляпатися в історію» з втратою «РРО-імунітету». І, як виявляється, наслідки в цьому випадку дійсно сумні. Принаймні, так вважають фіскали.
  • Підприємець на єдиному податку і ЗЕД: що можна, а що не можна Вихід на міжнародну арену вже давно перестав бути для підприємців чимось екстраординарним. Але й досі виникає безліч запитань з приводу правомочності участі підприємців-єдиноподатників у зовнішньоекономічній діяльності (ЗЕД). Зараз ми нагадаємо засадничі принципи роботи в ЗЕД для підприємців-єдиноподатників.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі