№46

Бухгалтер 911, листопад, 2018/№46 Інші номери журналу ›
  • Цивільно-правовий договір: коли підходить / коли ні У підприємства/підприємця є необхідність/бажання залучити сторонніх осіб до виконання певних видів робіт (надання послуг) на умовах цивільно-правового договору (ЦПД). Усі плюси і мінуси такого договору враховано. Але не поспішайте приймати остаточне рішення. У деяких сферах діяльності ЦПД має свої нюанси. А є низка робіт/послуг, де ЦПД «відбити» взагалі складно. Детальніше про це поговоримо в нашій статті.
  • Кого та як перевіряють захисники прав споживачів? За трудовиками та податківцями інші перевіряючі залишаються «в тіні». У тому сенсі, що говоримо про них ми набагато рідше, ніж про вищезгаданих візитерів. Але зараз зробимо виняток і розглянемо порядок проведення перевірок Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі — Держпродспоживслужба) у частині захисту прав споживачів.
  • Організаційні моменти річної інвентаризації Процедура інвентаризації добре відома кожному бухгалтерові. Проте вона досі викликає цілу низку запитань. Сьогодні зупинимося на важливих організаційних моментах проведення інвентаризації.
  • Нова податкова накладна: детально про новинки Наказом Мінфіну від 17.09.2018 р. № 763 оновлено форми податкової накладної (ПН) і розрахунку коригування (РК), а також внесено зміни до Порядку № 1307*. У попередньому номері ми коротко аналізували ці зміни. Сьогодні ж розберемося з усіма новинками детальніше.
  • Інвентаризуємо дебіторську та кредиторську заборгованість Непомітно підкралося закінчення року, а з ним і необхідність проведення річної інвентаризації. У цій статті поговоримо про те, як інвентаризувати дебіторську та кредиторську заборгованість. Отже, готові до занурення в тонкощі процесу?
  • Чи потрібно «ЦПД-працівнику» реєструватися підприємцем? Рішення про те, як оформити відносини з працівником, часто-густо приймає роботодавець. Він же переживає про те, якими наслідками може обернутися «ЦПД-співпраця» для підприємства. Але мало хто замислюється про те, що і для другої сторони тут усе не безхмарно. Давайте розберемося, що означає ЦПД для його виконавця — фізичної особи.
  • Довідка про відсутність податкового боргу: кому, як, навіщо? З 7 листопада діє оновлена Довідка про відсутність заборгованості з платежів, контроль за стягненням яких покладений на контролюючі органи (далі — Довідка). Як отримати таку Довідку? Який строк її видачі? Скільки вона діє? Відповіді — у цій статті.
  • Як заповнити Книгу обліку доходів і витрат, якщо вам платять карткою Коли підприємець приймає від клієнтів оплату платіжними картками (використовує POS-термінал), грошові кошти «падають» йому на рахунок не вмить, а через якийсь час (це може тривати й декілька днів). Тому постає запитання, на яку дату такий дохід відображати в Книзі? Розбираємося!
  • Нюанси підрахунку стажу у «спрощених» ФОП Усі ми пам’ятаємо, що наприкінці минулого року «посилили» вимоги до виходу на пенсію. Зокрема, дісталося мінімальному стажу). Давайте поглянемо, що вийшло.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі