№94

Податки & бухоблік, листопад, 2020/№ 94 Інші номери журналу ›
  • Карантин вихідного дня До кінця листопада великій кількості суб’єктів господарювання в суботньо-недільні дні належить закритися на карантин або працювати в обмеженому режимі. Усьому виною постанова № 1100*. Куди подіти працівників, див. «Податки & бухоблік», 2020, № 92, с. 2. А от хто зможе, а хто не зможе працювати? Чим загрожує недотримання цих правил? Чи допоможуть місцеві рішення про відміну вихідних? Відповіді шукайте в статті.
  • Перевиставлення послуг і ПДВ Іноді для виконання договірних зобов’язань доводиться оплачувати окремі послуги (на транспортування, страхування, нотаріуса і тому подібне). При цьому друга сторона зобов’язується такі витрати відшкодувати. Чи завжди при їх перевиставленні треба нараховувати ПДВ, давайте розбиратися.
  • Ліквідація банку затягнулася: коли заборгованість стане безнадійною? Знайома історія: у банку, де у вас завис депозит, розпочата процедура ліквідації. Процес ліквідації затягнувся, а загальні строки давності з повернення депозиту збігають. Чи можна, не чекаючи ліквідації банку, списати суму депозиту як безнадійну заборгованість? Давайте розбиратися.
  • Переробка імпортної сировини без експорту ГП: алгоритм та ПДВ У «Податки & бухоблік», 2020, № 78, с. 13 ми друкували матеріал щодо операцій з переробки іноземної сировини без сплати ввізних мита і ПДВ, коли виготовлена з цієї сировини готова продукція (ГП) експортується. Тепер читачі запитують щодо схожих операцій, але коли ГП не вивозиться, а залишається в Україні. Їх цікавить алгоритм такої переробки, оподаткування ввізними податками виготовленої з іноземної сировини ГП, а також те, чи не виникнуть проблеми з податковим кредитом (ПК) за імпортним ПДВ, який сплачується з усієї вартості ГП? Шукаємо відповіді.
  • Тести на COVID-19 для постачальників Підприємство, що надає комп’ютерні послуги, оплатило тестування на COVID-19 своїм постачальникам-підприємцям. Чи потраплять ці суми в оподатковуваний дохід протестованих фізичних осіб? І як відобразити такі витрати в обліку підприємства?
  • Заправляємо авто за смарт-карткою: коли прибуткувати пальне? Підприємство протягом місяця заправляє автомобіль скрапленим газом на АЗС за паливною смарт-карткою. Постачальник оформляє видаткову накладну на весь відпуск придбаного газу останнім днем місяця, а не за фактом заправки. При цьому ціни та суми різні: у чеках — за цінами АЗС, а в накладній — зі знижкою. Якою датою та на підставі чого прибуткувати пальне? Знайдемо відповідь разом.
  • І знову ф. № 20-ОПП: звісточки від податківців Не так давно ви отримали цілий тематичний номер («Податки & бухоблік», 2020, № 75), присвячений ф. № 20-ОПП. Однак тенденція така, що її значення постійно зростає. У зв’язку з цим вже після виходу нашого тематичного номера з’явилося чимало роз’яснень податківців у продовження цієї теми. Сьогодні пропонуємо вам дайджест найцікавіших із них.
  • Звітуємо з екоподатку за викиди СО2 За матеріалами категорії 107.05 Бази знань
  • Придбання за рахунок працівника Директор оплачує у банку за підприємство податок і постачальникові за товар. Квитанції додаються до авансового звіту. Гроші директорові компенсовані на картку. Чи є тут порушення обмеження готівкових розрахунків і чи можна бухгалтерові приймати такий звіт? (м. Миргород)
  • Дистанційна сесія заочника: чи спрацюють гарантії? Чи треба оплачувати навчальну відпустку працівнику-заочнику, якщо сесія проходить дистанційно? (м. Кривий Ріг)
  • Упаковуємо товар у пакети з логотипом Торгове підприємство закупило пакети з логотипом для пакування товару (20 тис. шт. на загальну суму 36 тис. грн з ПДВ). Чи можна витрати на пакування віднести на рахунок 93? (м. Чернігів)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі