№29

Податки & бухоблік, квітень, 2021/№ 29 Інші номери журналу ›
  • Виправлення помилок у звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ Форма № 1ДФ та Звіт з ЄСВ відійшли в історію. Але як виправляти помилки, виявлені у звітності, якої вже немає? За якою формою? Що робити, якщо помилилися при заповненні нової об’єднаної звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ? Як виправлятися? Відповісти на ці запитання — мета нашої статті.
  • Приклади виправлення помилок у звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ У попередній статті ми розглянули порядок виправлення помилок у звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ у теорії. Проте без прикладів вас не залишимо! Розглянемо, як відкоригувати інформацію у зданій звітності в залежності від часу проведення коригування та виду помилки.
  • Декларація з податку на прибуток за I квартал Квартальна звітна кампанія в самому розпалі, й незабаром платникам податку на прибуток належить відзвітувати за I квартал. Подати декларацію потрібно за новою формою. Нагадаємо важливі моменти, пов’язані з її поданням.
  • Змінюємо метод амортизації ОЗ Іноді виникає необхідність амортизувати об’єкт основних засобів (ОЗ) іншим методом. Приміром, раніше застосовували прямолінійний, а зараз вирішили встановити метод прискореного зменшення залишкової вартості. Наказ зробили. Але як себе підстрахувати? Чим мотивувати, що вартість дорогого об’єкта списується не так, як інших ОЗ? Наші рекомендації — у цій статті.
  • Підзвіт за свої: згадаємо все Підзвітні витрати за рахунок коштів працівника вже доволі бородата тема*. Але запитання від вас, шановні читачі, продовжують надходити. Спеціально для вас у цій статті ми вирішили згрупувати всі найважливіші нюанси підзвіту за свої.
  • Експорт товару: як оподаткувати компенсацію перевезення Підприємство-загальносистемник експортувало товар нерезиденту і за умовами договору замовило й оплатило послуги міжнародного перевезення товару за свій рахунок. Нерезидент хоче компенсувати підприємству вартість транспортних послуг. Як правильно це оформити? За якою ставкою (20 чи 0 %) доведеться оподатковувати ПДВ суму компенсації послуг міжнародного перевезення, що надійшла від нерезидента?
  • ФОП та ЄСВ: сплачуємо у 2021 році До 19 квітня, граничного терміну сплати підприємцями ЄСВ за себе за перший квартал 2021 року, залишилося зовсім небагато. Отже, пора поговорити про те, як ФОП сплачувати ЄСВ за себе. Хто потрапляє в число звільнених від ЄСВ щасливчиків? За яких умов це звільнення працює та які тут є нюанси?
  • У офісі без маски? Чекайте на перевірку Держпродспоживслужби Більшість регіонів України зараз із червоним рівнем небезпеки. Держпродспоживслужба вирішила з цим боротися. Голова управління цього органу в Києві публічно пообіцяв штрафувати київських роботодавців за недотримання карантинних правил в офісах. Як це повинно відбуватись і що може загрожувати, розповімо у статті.
  • Приватбанк і платежі на бізнес-рахунки Посилаючись на виконання вимог фінансово-моніторингових нормативів (Закону № 361* та постанови Правління НБУ від 16.05.2020 р. № 65), Приватбанк роз’яснив правила перерахування коштів на бізнес-картки (картки «Ключ до рахунку» та корпоративні картки) і поточні рахунки. Що це за правила?
  • Акциз: нова декларація, нові проблеми Лист ДПСУ від 02.04.2021 р. № 7984/7/99-00-21-03-03-07
  • Переходимо з групи в групу: як бути з доходом, що запізнився ФОП на групі 3 єдиного податку (ЄП) в IV кварталі 2020 року надав послуги юрособі. З 01.01.2021 р. перейшов до групи 2 ЄП та у квітні 2021 року отримав гроші за надані раніше послуги. Як відобразити отриманий дохід і за якою ставкою ЄП його оподатковувати? (м. Полтава)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі