№11

Податки & бухоблік, лютий, 2021/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Книги ФОП 2020→2021 До редакції продовжують надходити запити від читачів, пов’язані з книгами обліку доходів (і витрат) ФОП, як єдинників, так і загальників (тих, що працюють на загальній системі). Тому ми вирішили підбити підсумки в цих питаннях з урахуванням змін, що відбулися на цій ниві з 2021 року, та останніх роз’яснень, наданих щодо цього податківцями.
  • Індексація у ситуаціях Про порядок розрахунку сум індексації ми з вами говорили в журналі «Податки & бухоблік», 2021, № 9, с. 2. Проте, щоб зрозуміти принципи розрахунку індексації, її потрібно, як-то кажуть, «помацати» на конкретних ситуаціях. Таку можливість ми вам зараз надамо.
  • Готельна ПДВ-ставка: як застосовувати? З початку 2021 року під 7 % ставку ПДВ потрапили також послуги із тимчасового розміщування (проживання), що надаються готелями і подібними засобами тимчасового розміщування (клас 55.10 КВЕД ДК 009:2010)*. Це одразу викликало у суб’єктів господарювання цілу низку запитань. Щоб їх поменшало, далі поговоримо про правила її застосування.
  • Отримали грант: приклади з життя Як відображати державні (бюджетні) гранти у бухгалтерському і податковому обліку, ви вже в курсі (див. «Податки & бухоблік», 2021, № 9, с. 11). Тепер отримані теоретичні знання підкріпимо практичними прикладами.
  • Держдивіденди: час відзвітувати і заплатити Підбиваючи підсумки минулого року, підприємства з держчасткою у статутному капіталі, що отримали прибуток, повинні виплатити державі дивіденди. Строки розрахунку і сплати держдивідендів для деяких вже незабаром. Тому час згадати держдивідендні правила, а також визначити строки звітності і, звичайно ж, сплати держдивідендів. Приступимо.
  • Держпідтримка аграріїв по-новому Наприкінці 2020 року законодавці вирішили оновити правила надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам. У тому числі вони розширили перелік аграріїв, яким відтепер буде надаватися держпідтримка, та збільшили кількість видів такої підтримки. Детально про ці нововведення читайте далі.
  • ЄСВ-звітність: стара і нова Приводом для написання цієї статті стали запитання читачів про те, як наразі можна виправити несумові помилки, що були допущені у Звіті з ЄСВ за формою № Д4 в минулих звітних періодах. Так, наприклад, у таблиці 6 Звіту за квітень 2020 року за працівником невірно зазначено кількість днів відпустки за свій рахунок, що може призвести до заниження суми його лікарняних. У які строки потрібно подавати новий об’єднаний звіт з ЄСВ і ПДФО, якщо працівник претендує на соцвиплати? Відповідаємо на запитання.
  • Декларування доходів за 2020 рік З 1 січня 2021 року триває кампанія декларування доходів, що були отримані фізичними особами у 2020 році. Хто ж зобов’язаний декларувати доходи, а хто може подати декларацію за власним бажанням? Як заповнити та своєчасно подати декларацію, щоб уникнути помилок? Пропонуємо поговорити про це у нашій статті.
  • Що там з бенефіціарами? Час настав? Ох вже ці бенефіціари… Хтось, напевно, і забув про цю повинність. А хтось, несподівано згадавши, став хвилюватися, а чи не пропустив(ла) він (вона) строк для подання документів? Адже штрафи ого-го! Поспішаємо вас заспокоїти і нагадати про деякі важливі деталі.
  • Представництва нерезидентів: за 2020-й можна здати старі Розрахунки Лист ДПСУ від 27.01.2021 р. № 2367/7/99-00-21-02-01-07
  • Експорт: чи показувати в додатку Д6? Підприємство здійснює експорт: пільговий (ПДВ-пільга) і звичайний (з нульовою ставкою ПДВ). Чи показувати такі експортні обсяги в додатку Д6? Чи розраховувати за ними суму пільг з ПДВ?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі