№102

Податки & бухоблік, грудень, 2023/№ 102 Інші номери журналу ›
  • ТОП 5 кращих бойлерів за якістю
  • Інвентаризуємо резерв відпусток Під час проведення річної інвентаризації перед складанням фінзвітності підприємства мають провести й інвентаризацію резерву відпусток (забезпечення для оплати щорічних відпусток). Проводиться вона для того, щоб перевірити обґрунтованість залишку резерву на дату інвентаризації. Зараз нагадаємо, як робити таку інвентаризацію.
  • Як користуватися показниками від податківців для складання плану-графіка перевірок? 8 грудня заборона на перевірки зазнала змін. Не оминули нардепи і планових перевірок. Але лишається багато запитань щодо показників, за наявності яких платників мають право включати до плану-графіка у період воєнного стану. Як ними користуватися? Як зрозуміти, що платник за цими критеріями потрапить «під роздачу»? Давайте розбиратися.
  • Неоформлені працівники: мінусів більше, ніж плюсів Відкриваючи свій бізнес, кожен мріє про фінансовий успіх. Тому зрозуміло прагнення бізнесменів максимально заощадити, особливо на початковому етапі, коли прибуток невеликий. Але чи варто це робити за рахунок неофіційного працевлаштування персоналу? Чи не обернеться надалі така економія фінансовими втратами? Про це наша подальша розмова.
  • Декларація з податку на прибуток: оновлений Додаток РІ Наказ Мінфіну від 24.10.2023 № 572
  • Перехід платника ПДВ на ЄП 5 %: «закриваємо» ПДВ ТОВ — платник ПДВ подав 05.12.2023 заяву про перехід з 01.01.2024 на безПДВешну ставку ЄП 5 %. Чи достатньо тільки заяви про перехід на ставку ЄП 5 % для анулювання ПДВ-реєстрації? Якою датою анулюють ПДВ-реєстрацію? В які строки мають бути зареєстровані ПН та подана декларація? Що з податковим кредитом за операціями грудня?
  • Карткові реквізити в чеку РРО: коли обов’язкові, а коли ні? Ця тема для РРО-зобов’язаних настільки болюча, що згадувати про неї зайвий раз — це все одно, що ятрити стару рану. Але сьогодні ми робимо це для того, аби вилити на неї свіжий бальзам, від якого, впевнені, все швидко загоїться й забудеться як дурний сон... Бальзам, про який ми говоритимемо в цій статті, виготовлено за рецептом свіжої консультації з БЗ 109.18*.
  • Посів кукурудзи в поточному році — врожай зберуть в наступному: нюанси обліку Сільськогосподарське підприємство у 2023 році посіяло 200 га кукурудзи. Частину врожаю, а саме з площі 140 га воно встигло зібрати у 2023 році до псування погодних умов, а частину збере в березні 2024 року. Як правильно оприбуткувати зібраний урожай, списати витрати та визначити собівартість і які проводки потрібно зробити?
  • Алкоголь та «військова форма» До нас періодично звертаються читачі із запитаннями: яким нормативом офіційно заборонено реалізовувати вроздріб алкогольні напої особам у військовій формі (старше 18 років)? І які санкції передбачено, якщо перевірка встановить факт(и) такої реалізації? Давайте розберемося разом.
  • Реєстрація платником акцизу (у т. ч. імпортерам): кому, коли і як? До нас неодноразово звертались різні читачі із запитаннями, коли-кому у різних ситуаціях необхідно реєструватись платником акцизного податку. Тому ми вирішили систематизувати відповідну ПКУ-інформацію на цю тему. А також розглянути доволі цікаве запитання: чи необхідно реєструватись платником акцизу госпсуб’єкту, який лише імпортує підакцизну сировину для виробництва непідакцизних товарів? Розбираймося разом.
  • Компенсація зарплати: доходи за 2011 — 2023 рр. виплачено в грудні 2023 року Роботодавці, які на один і більше календарних місяців затримують виплату зарплати, зобов’язані розрахувати і виплатити працівникам компенсацію втрати частини заробітної плати у зв’язку з її несвоєчасною виплатою.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі