Теми статей
Обрати теми

Оплата частинами в чеку РРО, якщо перший аванс безготівковий

Хмелевський Ігор, податковий експерт
За матеріалами категорії 109.02 Бази знань

zir.tax.gov.ua/main/bz/view/?src=ques&id=41414

Як діяти в такому разі, довгий час роз’яснювала консультація в БЗ 109.06. Настанови там були такі: у разі застосування різних способів оплати, наприклад один платіж за IBAN-реквізитами, а інший — готівкою, обов’язковим є видача фіскального чека саме на розрахункову операцію (в цьому випадку — тільки (!) на приймання готівки). І на цьому крапка.

Деталі оформлення такого чека не розкривались, що слід було, на нашу думку, трактувати як необхідність дотримуватися при цьому загальних правил, передбачених Положенням № 13*. Головний принцип у таких ситуаціях, який ми завжди відстоювали: продавець має пробити чек лише на ту суму, яку він реально отримав від покупця готівкою чи з його платіжної картки, і кількість товару, що пропорційна цій сумі.

* Положення про форму та зміст розрахункових документів / електронних розрахункових документів, затверджене наказом Мінфіну від 21.01.2016 № 13.

Аж ось із 13.03.2024 цю консультацію перевели до нечинних у зв’язку з розміщенням в Базі знань уточненої редакції відповіді. Натомість у БЗ 109.02 з’явилася нова консультація, яку ми далі й коментуватимемо.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі