Теми статей
Обрати теми

Резидент Дія Сіті — звичайний платник податку на прибуток і операції зі спрощенцями

Децюра Сергій, податковий експерт
Резиденти Дія Сіті можуть не тільки обрати для сплати податок на виведений капітал, а й бути платником податку на прибуток на загальних підставах. Причому для всіх резидентів Дія Сіті встановлено обмеження на операції з платниками єдиного податку. Про те, як оподатковувати операції зі спрощенцями резидентам Дія Сіті — платникам податку на прибуток на загальних підставах, читайте далі.

Загальні правила

У ПКУ саме для резидентів Дія Сіті, які сплачують податок на прибуток на загальних підставах, міститься окрема податкова різниця, яка стосується операцій з платниками ЄП.

Міститься вона у п.п. 140.5.17 ПКУ і вимагає від платника податку на прибуток збільшувати свій фінрезультат на суму вартості майна, робіт, послуг (крім роялті), придбаного (придбаних) резидентом Дія Сіті — платником податку на прибуток на загальних підставах у платників ЄП протягом податкового року, в розмірі, що перевищує 20 % суми витрат від будь-якої діяльності, визначених за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) за попередній річний звітний період.

Почала застосовуватися ця різниця тільки з 01.01.2024, але у 2024 році — з певними застереженнями (п. 62 підрозд. 4 розд. ХХ ПКУ).

Враховуючи це, можна виділити такі основні правила застосування цієї різниці.

На кого поширюється різниця

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі