Теми статей
Обрати теми

ФОП надає послуги з ремонту авто: чи потрібен товарний облік?

Томашпольський Сергій, податковий експерт
Питання наче просте, але нюансів тут дуже багато. Тож по максимуму все і з’ясуємо.

Про захист від штрафів

Якщо за порушення немає штрафів, то в багатьох платників інтерес до питання одразу згасає. У цьому є своя логіка. Тож підемо назустріч таким платникам — почнемо з відповідальності.

Ведення обліку товарних запасів — то вимога з п. 12 ст. 3 Закону про РРО*. І головний штраф** за її невиконання передбачений ст. 20*** цього ж Закону.

* Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 № 265/95-ВР.

** Є ще адміністративний штраф за ст. 1551 КУпАП — від 85 до 170 грн.

*** «Стаття 20. До суб’єктів господарювання, що здійснюють реалізацію товарів, які не обліковані у встановленому порядку, та/або не надали під час проведення перевірки документи, які підтверджують облік товарів, що знаходяться у місці продажу (господарському об’єкті), за рішенням контролюючих органів застосовується фінансова санкція у розмірі вартості таких товарів, які не обліковані у встановленому порядку, за цінами реалізації, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян…».

А багато хто вочевидь пам’ятає, що свого часу в нас був суперовий захист від штрафів, передбачених Законом про РРО. У тому числі від штрафів, передбачених ст. 20 Закону про РРО, що нас цікавить. Але ж дивіться, в чому справа.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі