№13

Оплата праці, липень, 2014/№ 13 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Щодо індексації зарплати при зростанні педнавантаження та поновленні на роботі Письмо от 17.04.2014 г. № 52/10/136-14
  • Мобілізованих мають поновити на роботі Разъяснение размещено на официальном сайте Государственной инспекции по вопросам труда (http://dpu.gov.­ua) 17.06.2014 г.
  • Хочете виплатити зарплату передчасно? Рекомендації фахівця Мінсоцполітики На підприємстві колективним договором установлено такі строки виплати зарплати: за першу половину місяця — 20 числа, за другу половину місяця — 5 числа наступного місяця. Чи можна виплатити працівникам в окремі місяці зарплату за другу половину місяця раніше встановленого строку, наприклад наприкінці цього самого місяця, а не 5 числа наступного? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Педпрацівник виконує роботу під час проведення ЗНО-2014: що з оплатою Педагогічні працівники беруть участь у проведенні ЗНО: залучаються як інструктори в аудиторіях, перевіряють розгорнуті відповіді учасників ЗНО на тестові завдання тощо. В якому розмірі їм здійснюють оплату праці за це? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Медпрацівника направлено на курси: як розрахувати середню зарплату Жінка — статистик медичний вийшла на роботу 10.06.2014 р. після закінчення відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Вона має посадовий оклад 1397 грн. та працює на 1,5 ставки. Із 10.06.2014 р. працівниці також установлено надбавку за вислугу років у розмірі 20 %. Із 16.06.2014 р. цю працівницю направлено на курси підвищення кваліфікації з відривом від виробництва. Як розрахувати середню зарплату для оплати періоду перебування на курсах, якщо в розрахунковому періоді немає жодного відпрацьованого дня? (запитання з форуму для працівників бюджетної сфери: http://budget.factor.ua)
  • Величини приросту індексу споживчих цін для індексації зарплати за липень 2014 року
  • Як виплачують допомогу сім’ям з дітьми з 1 липня 2014 року З 1 липня 2014 року змінено порядок надання державної допомоги на новонароджених дітей. Який розмір допомоги при народженні дитини відтепер будуть отримувати українці? Чи виплачуватиметься допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку? Хто матиме право на зарахування до трудового стажу часу догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку? Про це та інше і піде далі мова.
  • Помилково подали таблицю 4 Звіту за формою № Д4: що робити У вересні 2013 року працівниці нарахували допомогу по вагітності та пологах. Інформацію про таку виплату відобразили в таблицях 1, 5 і 6 Звіту за формою № Д4. Окрім цього, суму допомоги по вагітності та пологах, а також суму нарахованого (33,2 %) та утриманого (2 %) з неї ЄСВ помилково показали в таблиці 4 Звіту за формою № Д4. Сума ЄСВ із допомоги по вагітності та пологах задвоїлася. На підприємстві працюють звичайні працівники, не військово­службовці. Як виправити таку помилку? Чи можна в таблиці 4 Звіту за формою № Д4 показувати від’ємні суми? (запитання з форуму для працівників бюджетної сфери: http://budget.factor.ua)
  • Якщо працівник своєчасно не скористався соціальною відпусткою на дітей В установі уже 20 років працює жінка, яка має дитину 1996 року народження. У 2000 році в неї помер чоловік, відтоді жінка так і не вийшла заміж. У липні 2014 року працівниця як одинока мати бажає скористатися соціальною додатковою відпусткою на дітей, права на яку не заявляла жодного разу до цього часу. Чи має вона на це право, оскільки 08.09.2014 р. її дитині виповниться 18 років? Якщо так, то за який період надавати таку відпустку?
  • Розраховуємо тривалість щорічної відпустки після соцвідпустки для догляду за дитиною З працівницею укладений трудовий договір 23.10.2009 р. Тривалість її щорічної основної відпустки становить 24 календарних дні. Вона скористалася такою відпусткою у повному обсязі за перший робочий рік, який тривав для неї з 23.10.2009 р. по 22.10.2010 р. Ця працівниця реалізувала право на щорічну відпустку повної тривалості за другий робочий рік (23.10.2010 р. — 22.10.2011 р.) впритул до «декретної» відпустки. Остання розпочалася 02.12.2010 р. і тривала 126 календарних днів до 06.04.2011 р. (включно). Після відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами працівниця перебувала у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. 11.11.2013 р. така працівниця стала до роботи. На щорічну відпустку якої тривалості вона може розраховувати за робочий рік з 23.10.2013 р. по 22.10.2014 р.?
  • «Я молодий, я молодий… Я працювати хочу!», або Трудові відносини з неповнолітніми Незалежність — поняття відносне… Та все-таки домогтися її прагне кожна людина, котра себе поважає. Безумовно, одним із визначальних чинників тут є фінансова свобода. Досягти її хочуть не лише дорослі, а й молоде покоління. Із певного віку у дітей з’являється можливість відчути смак фінансової незалежності. У період літніх канікул у старшокласників, учнів, студентів збільшуються шанси підзаробити. Роботодавцям потрібно бути напоготові, оскільки багато хто з бажаючих — це неповнолітні особи, під час працевлаштування яких виникають певні нюанси. Якщо ви маєте намір прийняти на роботу неповнолітнього, ця публікація підійде вам якомога краще!
  • Учитель індивідуально навчає свою дитину? Цілком прийнятна ситуація Дитина за станом здоров’я не може відвідувати загальноосвітній навчальний заклад. Чи може її мати, яка є викладачем цієї школи, викладати своїй дитині? Якщо так, то яким чином оплатити працю такого вчителя?
  • Робота на посаді медичного статистика: чи зараховується до стажу для надбавки за вислугу років працівникам Держсанепідслужби Чи включається стаж роботи на посаді медичного статистика посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби для надання надбавки за вислугу років згідно з постановою КМУ від 26.08.2009 р. № 910? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі