№6/1

Оплата праці, березень, 2019/№ 6/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Про назви посад «Генеральний директор» та «Директор» Лист від 06.02.2019 р. № 19/0/193-19
  • «Генеральний директор» чи «Директор»: як не заплутатися У Класифікаторі професій можна знайти такі професійні назви посад керівників: — «Генеральний директор (голова, президент, інший керівник) об’єднання підприємств (асоціації, корпорації, концерну, радіокомпанії, телекомпанії, телерадіокомпанії, телерадіо-, інформаційного агентства і т. ін.)» з кодом КП 1210.1; — «Директор (начальник, інший керівник) підприємства» з кодом КП 1210.1.
  • Класифікатор професій: аналізуємо Зміни № 8 Життя не стоїть на місці, тому застарілі професії втрачають популярність. Деякі з них можна пристосувати до нових умов, а деякі відходять у небуття. Нещодавно Мінекономрозвитку наказом від 15.02.2019 р. № 259 затвердило Зміни № 8 до національного класифікатора ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (далі — Зміни № 8). Пропонуємо до вашої уваги детальний аналіз цих змін.
  • Апгрейд Класифікатора професій: що робити та куди бігти? Записи у трудовій книжці про найменування роботи, професії або посади, на яку прийнятий працівник, повинні відповідати найменуванням професій і посад, зазначеним у Класифікаторі професій. Нещодавно до нього були внесені чергові зміни. Ми цінуємо ваш час, тому з радістю підкажемо, як врахувати ці новації у кадровій документації.
  • Табель обліку робочого часу — необхідний документ Табель обліку робочого часу (далі — Табель) потрібен для обліку використання робочого часу, контролю за його дотриманням, розрахунку заробітної плати. Давайте разом пригадаємо особливості ведення цього важливого кадрового документа.
  • Кадрові документи підприємця-роботодавця Якщо підприємець використовує найману працю, то він є роботодавцем. А якщо так, на нього поширюються вимоги трудового законодавства, у тому числі обов’язок вести кадрову документацію, хоча і в дещо спрощеному вигляді (порівняно з юридичними особами). Про те, яка кадрова документація має бути в підприємця, щоб уникнути конфліктних ситуацій з перевіряючими з Держпраці, розповімо прямо зараз.
  • Робота за комп’ютером: дотримуйтесь правил! Сьогодні неможливо уявити роботу офісного працівника без комп’ютера. Цей електронний помічник міцно укорінився в трудовій діяльності. Але усім знайомі викликані ним неприємні відчуття після напруженого робочого дня. Захистити здоров’я тих, хто працює за комп’ютерами, покликані Вимоги № 207*. Про те, що дотримуватися їх зобов’язані всі роботодавці, періодично нагадує Держпраці. Сьогодні і ми нагадаємо про основні правила роботи за комп’ютером.
  • Державна підтримка малозабезпечених сімей Члени малозабезпечених сімей можуть отримати різні види соціальної підтримки за рахунок як державного, так і місцевих бюджетів. Що необхідно для отримання таких пільг? Яка сім’я вважається малозабезпеченою? Як отримати статус малозабезпеченої сім’ї? Ми розкажемо вам все по порядку.
  • Строковий трудовий договір і хвороба під час відпустки: продовжити чи звільнити? Епопея зі строковими трудовими договорами триває. Звичайно, з одного боку, їх укладення — безперечний вихід для роботодавця, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк. З іншого ж боку, строковий трудовий договір — це головний біль роботодавця, особливо щодо його закінчення, про що свідчать численні судові рішення. Одне з них — постанова Верховного Суду від 26.12.2018 р. у справі № 640/498/17-ц.
  • Працівник достроково вийшов із навчальної відпустки: як оплачувати? На підставі довідки-виклику на сесію працівникові надано навчальну відпустку з 02.01.2019 р. по 31.01.2019 р. Відпускні виплачено в грудні 2018 року. У довідці про участь у сесії зазначено, що працівник вибув із навчального закладу 29.01.2019 р. На роботу він вийшов 30.01.2019 р. Як правильно в цій ситуації оплатити дні 30 і 31 січня 2019 року?
  • Гуманний менеджмент запізнень Поки КЗпП продовжує розглядати запізнення виключно як порушення трудової дисципліни і вручає начальнику цілих два інструменти — догану і звільнення, світ нестримно змінюється. Особливо світ управлінських технологій! Давайте розглянемо не дисциплінарні, а м’які способи вплинути на запізнення співробітників.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у квітні 2019 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі