Теми статей
Обрати теми

Відрядження в умовах воєнного стану: поправки від КМУ

Кабмін коригує нормативку під умови воєнного часу. Черга дійшла до постанови № 98*, якою встановлено суми і склад витрат на відрядження держслужбовців та інших осіб, відряджених бюджетними установами.

* Постанова КМУ «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 № 98.

Піврічне відрядження. Приписом п. 6 постанови № 98 передбачено, що строк одного відрядження не може перевищувати в межах України 30, а за кордон — 60 календарних днів. Проте є винятки. І їх перелік розширено постановою КМУ від 19.03.2022 № 321.

З 20.03.2022 (дня набрання чинності зазначеною постановою) установлено максимальний строк відрядження, пов’язаного із забезпеченням діяльності державних органів влади в особливому режимі в умовах воєнного стану, працівників держорганів, а також підприємств, установ та організацій, які ці органи обслуговують. Він становить 180 днів.

Фінансовий бік питання: забезпечення проводять виключно в межах коштів, передбачених у відповідних кошторисах.

Перевитрати на найм житла. Своєю постановою від 21.03.2022 № 345 Кабмін дозволив відшкодувати перевитрати на найм житла, але не більше 1800 грн. Такий дозвіл дійсний у період дії воєнного стану. Постанова діє з 23.03.2022.

Наразі гранична сума витрат на найм житла у відрядженні в Україні становить 900 грн на добу. Фактичні витрати, що перевищують цей поріг, можна відшкодовувати з дозволу керівника згідно з підтвердними документами. Проте максимальна межа відшкодування — 1800 грн на добу (без урахування витрат на сплату ПДВ).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі