Теми статей
Обрати теми

Надбавка за складність та напруженість: нюанси встановлення працівникам соцзахисту

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
Соціальному працівнику терцентру встановлені підвищення посадових окладів на 15 % за шкідливі умови праці та на 20 % за обслуговування осіб із зниженою руховою активністю. Чи можна такому працівнику встановити надбавку за складність та напруженість у роботі?

Умови і розміри оплати праці працівників установ соціального захисту населення, у тому числі і працівників територіального центру соціального обслуговування (далі — терцентр), визначаються відповідно до Умов № 308/519*. Робота працівників терцентрів досить специфічна. Одна з особливостей — це взаємодія з певним контингентом підопічних, зокрема, пенсіонерами, особами із значно зниженою рухомою активністю, з порушенням психіки тощо.

* Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 № 308/519.

Тому за таку роботу для певних категорій працівників терцентрів Умовами № 308/519 передбачені підвищення посадових окладів. І саме наявність відповідних підвищень впливає в подальшому на порядок обчислення надбавки за складність та напруженість у роботі.

Далі поговоримо про це детальніше.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі