Теми статей
Обрати теми

Допомога на оздоровлення: 5 топових ситуацій

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
Допомога на оздоровлення — виплата не нова, але й досі при її наданні виникає чимало запитань. Чи можна надати «оздоровчу» допомогу працівнику-новачку? Як її виплачувати при поділі відпустки? Чи повертати «оздоровчі» при звільненні? Про це і не тільки — далі.

«Оздоровчі» і стаж роботи

Художник-реставратор (особа з інвалідністю) прийнятий до музею 16.01.2024. У травні 2024 року він йде у щорічну основну відпустку. Чи можна виплатити йому «оздоровчі»?

За загальним правилом у перший рік роботи право на щорічну відпустку повної тривалості виникає в працівника після закінчення 6 місяців безперервної роботи. Водночас ч. 7 ст. 10 Закону про відпустки* містить перелік «пільговиків». Вони можуть піти у відпустку повної тривалості протягом першого півріччя роботи, зокрема, це особи з інвалідністю.

* Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР.

Для працівників державних та комунальних музеїв виплата допомоги на оздоровлення передбачена абз. 8 ч. 2 ст. 28 Закону про музеї* та п. 4 постанови № 82**.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі