05.09.2022

Ремонтні роботи виконує ФОП: КЕКВ + закупівля

Установа планує провести невеликий ремонт будівлі та прилеглої території (відремонтувати паркан, пофарбувати фасад тощо) на суму до 30 тис. грн. Чи можливо для виконання зазначених робіт укласти договір цивільно-правового характеру з ФОП? За яким КЕКВ проводити такі видатки? Чи необхідно такий договір з ФОП оприлюднювати в системі Prozorro?

Плануємо ремонтні роботи

Насамперед визначаємось із переліком ремонтних робіт, які установа планує провести в будівлі та на прилеглій території, а також характером таких робіт.

Традиційно цими питаннями займається комісія установи. Для цього члени комісії проводять огляд об’єкта, який потребує ремонту, а також визначають майбутні обсяги виконуваних робіт та перелік робіт, які для цього необхідно виконати.

За результатами такого огляду складаємо спеціальний документ — дефектний акт. Нещодавно ми пояснювали, навіщо складати цей документ та яку інформацію в ньому зазначати. З нашими рекомендаціями можете ознайомитись в матеріалі «Плануємо дрібний ремонт: чи потрібен дефектний акт?» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 28).