12.09.2022

Готуємось до опалювального сезону: як провести закупівлі?

Початок опалювального сезону вже не за горами. Тож аби гідно підготуватись до нього, замовники здійснюють закупівлі необхідних товарів, робіт та послуг. Які саме закупівлі можуть бути пов’язані з підготовкою до опалювального сезону? Розглянемо «гарячі запитання» та запропонуємо варіанти їх розв’язання.

Які закупівлі можна пов’язати з підготовкою до опалювального сезону?

Які товари, роботи та послуги можна закупити для підготовки до опалювального сезону? У постанові № 169* такого переліку не наведено. Чи є спеціальний документ з цього питання?

* Постанова КМУ «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану» від 28.02.2022 № 169.

Зацікавленість замовників до закупівель, що здійснюється для підготовки до опалювального сезону, цілком зрозуміла. Адже замовники у разі здійснення закупівель для зазначених потреб можуть укладати прямі договори вартістю від 50 тис. грн. Така можливість передбачена в постанові № 169, і користуватись нею замовники можуть з 10.08.2022.

Але, як завжди Уряд, вимовив «а», але промовчав про «б». Жодним словом не пояснивши, закупівлі яких товарів, робіт та послуг слід вважати підготовкою до опалювального сезону.