Нормативний акт Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального

Стаття 10. Вимоги до матеріально-технічної бази малого виробництва дистилятів

Автор : Верховна Рада України

1. Матеріально-технічна база малого виробництва дистилятів включає:

1) відокремлені нежитлові приміщення, призначені для здійснення господарської діяльності, що належать та/або перебувають у користуванні суб’єкта господарювання на підставі будь-якого речового права, визначеного законом;

2) власну або залучену на договірних засадах лабораторію для проведення робіт з перевірки якості та безпечності спиртових дистилятів та спиртних напоїв;

3) обладнання для виробництва спиртових дистилятів, виробництва та розливу у споживчу тару спиртних напоїв, а саме для забезпечення:

приймання, вимірювання, зберігання сировини;

підготовки, подрібнення та/або пресування сировини;

мацерації сировини (за необхідності);

отримання сусла та підготовки його до бродіння;

спиртового бродіння сусла;

зберігання виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, медових (за необхідності);

перегонки (дистиляції) спиртової бражки із крохмалевмісної сировини та виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, медових;

купажування, коригування спиртних напоїв (за необхідності);

зберігання або витримки спиртових дистилятів та/або спиртних напоїв;

розливу спиртних напоїв у споживчу тару;

санітарної обробки технологічного обладнання та інвентарю згідно з вимогами законодавства України.

2. Переробка плодів, ягід, винограду, зерна та солоду, виробництво та зберігання виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, медових, виробництво спиртової бражки здійснюються з використанням типового технологічного обладнання і ємностей, вироблених з матеріалів, призначених для контакту з харчовими продуктами, відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

3. Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів визначаються цим Законом.

4. Мале виробництво дистилятів подає до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, декларацію відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів вимогам законодавства.

5. Форма декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів вимогам законодавства, порядок її подання та реєстрації визначаються Кабінетом Міністрів України.

6. Вимоги, передбачені цією статтею, не поширюються на суб’єктів господарювання, які отримують спиртовий дистилят у результаті повного або часткового відбору спирту з алкогольних напоїв, одержаних у результаті повного або часткового збродження сусла, з метою зниження в них вмісту спирту (деалкоголізації).

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с лицензионным договором и договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa ic-prostir

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше