Все сайты
1. Матеріально-технічна база малого виробництва пива включає:
1) відокремлені нежитлові приміщення, призначені для здійснення господарської діяльності, що належать суб’єкту господарювання на підставі будь-якого речового права, визначеного законом;
2) власну або залучену на договірних засадах лабораторію для проведення робіт з перевірки якості та безпечності пива;
3) обладнання для виробництва та розливу пива у споживчу тару, а саме для забезпечення:
подрібнення солоду;
приготування сусла та підготовки його до бродіння;
бродіння та відстоювання сусла з солоду;
зберігання або витримки пива;
розливу пива у споживчу тару;
санітарної обробки технологічного обладнання, пивопроводів та інвентарю згідно з вимогами законодавства України.
2. Переробка солоду та хмелю, виробництво, зберігання та обробка сусла або пива здійснюються з використанням типового обладнання і технологічних ємностей, вироблених із корозійностійких матеріалів, відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
3. Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв пива визначаються цим Законом.
4. Мале виробництво пива подає до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, декларацію відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв пива вимогам законодавства.
5. Форма декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв пива вимогам законодавства, порядок її подання та реєстрації визначаються Кабінетом Міністрів України.