Все сайты
1. Матеріально-технічна база малого виробництва пива включає:
1) відокремлені нежитлові приміщення, призначені для здійснення господарської діяльності, що належать суб’єкту господарювання на підставі будь-якого речового права, визначеного законом;
2) власну або залучену на договірних засадах лабораторію для проведення робіт з перевірки якості та безпечності пива;
3) обладнання для виробництва та розливу пива у споживчу тару, а саме для забезпечення:
подрібнення солоду;
приготування сусла та підготовки його до бродіння;
бродіння та відстоювання сусла з солоду;
зберігання або витримки пива;
розливу пива у споживчу тару;
санітарної обробки технологічного обладнання, пивопроводів та інвентарю згідно з вимогами законодавства України.
2. Переробка солоду та хмелю, виробництво, зберігання та обробка сусла або пива здійснюються з використанням типового обладнання і технологічних ємностей, вироблених із корозійностійких матеріалів, відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Закону України «Про хміль та хмелепродукти».
3. Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв пива визначаються цим Законом.
4. Мале виробництво пива подає до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, декларацію відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв пива вимогам законодавства.
5. Форма декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв пива вимогам законодавства, порядок її подання та реєстрації визначаються Кабінетом Міністрів України.