18.02.2013

Чи можна виплатити матеріальну допомогу на оздоровлення частинами

Відповідь на запитання

ЧИ МОЖНА ВИПЛАТИТИ МАТЕРІАЛЬНУ ДОПОМОГУ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ ЧАСТИНАМИ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

Згідно із законодавством педагогічним працівникам при наданні щорічної відпустки виплачується в обов’язковому порядку матеріальна допомога на оздоровлення.

Чи можна таку матеріальну допомогу виплатити частинами внаслідок недостатнього фінансування?

(м. Харків)

 

Працівники, які обіймають посади педагогічних та науково-педагогічних працівників, мають право на отримання допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки, передбаченої ст. 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII та постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78.

Виплата допомоги здійснюється за місцем основної роботи при наданні чергових відпусток згідно з графіком та є обов’язковою, гарантованою державою. Кошти на її виплату необхідно передбачати в кошторисі доходів та видатків установи.

У зв’язку з цим невиплата матеріальної допомоги безпосередньо до відпустки в розмірі окладу (або виплата частинами) є порушенням вимог Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII та постанови КМУ від 31.01.2001 р. № 78.