20.05.2013

Грошова винагорода за безперервну працю секретарю сільради

Відповідь на запитання

ГРОШОВА ВИНАГОРОДА ЗА БЕЗПЕРЕРВНУ ПРАЦЮ СЕКРЕТАРЮ СІЛЬРАДИ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

Секретар сільради (виборна посада) працював у період з травня 1996 року по квітень 2006 року. Після припинення повноважень став на облік до центру зайнятості з виплатою середньомісячного заробітку, а після цього його було працевлаштовано на іншу роботу (що не є держслужбою та службою в органах місцевого самоврядування).

З листопада 2010 року і дотепер він знову працює на посаді секретаря органу місцевого самоврядування. Чи має він право на виплату грошової винагороди за сумлінну безперервну працю?

(Житомирська обл.)

 

Згідно з п. 1 Порядку видачі грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2003 р. № 212 (далі — Порядок № 212), грошова винагорода видається особам, які пропрацювали безперервно на посадах державних службовців в одному чи декількох органах державної влади не менше 10 років.

Пунктом 6 цього Порядку рекомендовано органам місцевого самоврядування видавати грошову винагороду посадовим особам за сумлінну безперервну працю у зазначених органах, зразкове виконання трудових обов’язків згідно з Порядком № 212.

При обчисленні безперервного стажу для виплати грошової винагороди посадовим особам місцевого самоврядування за добросовісну безперервну працю Порядок обчислення стажу державної служби, затверджений постановою КМУ від 03.05.94 р. № 283, не застосовується.

Для виплати грошової винагороди цим посадовим особам до стажу, що дає право на отримання грошової винагороди, мають зараховуватися всі періоди роботи в органах місцевого самоврядування на посадах, передбачених ст. 14 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 р. № 2493-III, а також на посадах, що належать у встановленому законодавством порядку до відповідних категорій посад в органах місцевого самоврядування.

Згідно з абз. 3 п. 1 Порядку № 212 до стажу, що дає право на отримання грошової винагороди, не зараховуються, але й не переривають його:

— період працевлаштування, протягом якого держслужбовцю виплачується середньомісячна зарплата на період працевлаштування, якщо його звільнено з держслужби на підставі п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП;

— період перебування на обліку в службі зайнятості як такого, що шукає роботу;

— строкова військова служба в разі, коли держслужбовець після цього повернувся на державну службу.

З урахуванням наведеного, стаж, що дає право на отримання грошової винагороди, уривається в разі, якщо особа переходить на іншу роботу (не на службу в органах місцевого самоврядування), про що є запис у трудовій книжці.

У вашому випадку секретар сільської ради права на виплату грошової винагороди не має. Розрахунок стажу для виплати грошової винагороди починається з листопада 2010 року.