05.10.2015

Інформаційна сторінка

Поріг для проведення держзакупівель товарів і послуг збільшується до 200 тис. грн., а робіт — до 1,5 млн грн.

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції» від 15.09.2015 р. № 679-VIII збільшує рівень конкуренції шляхом спрощення участі в процедурах закупівлі.

Посилюється прозорість держзакупівель шляхом:

— зняття заборони розкриття змісту поданих пропозицій;

— ознайомлення з документом, що містить інформацію про ціну;

— оприлюднення протоколу оцінки пропозицій конкурсних торгів, а також унеможливлюється умисне блокування торгів.

Участь у процедурах закупівлі спрощено шляхом скасування необхідності всім учасникам надавати документи, що підтверджують відповідність вимогам, визначеним у ст. 17 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Підвищено вартісну межу щодо застосування норм для закупівлі товарів і послуг до 200 тис. грн., а робіт — до 1,5 млн грн., а також вартісну межу для застосування процедури запиту цінових пропозицій — до 500 тис. грн.

Закон № 679-VIII набрав чинності 30.09.2015 р.

Детальніше — у наступному номері нашої газети.

Кабмін збільшив авансовий період оплати послуг з енергопостачання до 6 місяців

Кабмін постановою «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117» від 23.09.2015 р. № 757 збільшив авансовий період оплати за послуги з теплопостачання та питного водопостачання для бюджетних установ у межах бюджетного року з одного місяця до шести.

Таким чином, подовження авансового періоду покращить стан розрахунків у міжопалювальний період, коли споживання тепла та його оплата значно менші, ніж в опалювальний період. Отримання попередньої оплати за такий період сприятиме внесенню авансових платежів за природний газ та електроенергію теплопостачальними організаціями та підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства.

Є зміни у Порядку ведення особових справ держслужбовців

Кабмін постановою від 16.09.2015 р. № 716 вніс зміни до Порядку ведення особових справ державних службовців в органах виконавчої влади, затвердженого постановою КМУ від 25.05.98 р. № 731.

Відповідно до цих змін біографічна довідка держслужбовця (додаток 1 до зазначеного Порядку) складається на підставі даних, що містяться не лише в особовій справі та трудовій книжці працівника, а також в інших документах, наданих особою за її власним бажанням.

Постанова № 716 набрала чинності 24.09.2015 р.

Затверджено Типове положення про університетську клініку ВНЗ

З метою поліпшення організації спільної діяльності місцевих органів виконавчої влади, ВНЗ, які здійснюють підготовку фахівців медичного та фармацевтичного профілів, закладів післядипломної освіти, науково-дослідних установ та закладів охорони здоров’я у сфері підготовки та підвищення кваліфікації медичних і фармацевтичних працівників, надання медичної допомоги населенню МОЗ наказом від 06.07.2015 р. № 408 затвердило Типове положення про університетську клініку вищого навчального закладу (закладу післядипломної освіти).

У Положенні визначено, що університетська клініка — це заклад охорони здоров’я, який є лікувально-навчально-науковим структурним підрозділом ВНЗ (закладу післядипломної освіти).

Така клініка утворюється згідно з наказом керівника ВНЗ за погодженням з МОЗ та центральним органом виконавчої влади, у підпорядкуванні якого знаходиться ВНЗ.

Структура та штатний розпис університетської клініки розробляються ВНЗ і затверджуються МОЗ або іншим центральним органом виконавчої влади, у підпорядкуванні яких знаходиться ВНЗ.

На здійснення медичної практики університетською клінікою ВНЗ має отримати ліцензію. Крім того, університетська клініка як заклад охорони здоров’я підлягає акредитації.

Наказ № 408 набере чинності з дня його офіційного опублікування.