№37

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2015/№ 37 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Деякі питання оплати праці працівників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення місцевих державних адміністрацій та виконавчих органів міських і районних у містах рад Постанова від 16.09.2015 р. № 732
  • Комунальні послуги: як відображаємо ПДВ Бюджетна установа надає частину приміщення в оренду. Крім орендної плати, орендарі відшкодовують вартість спожитих комунальних послуг. Оскільки установа є платником ПДВ, будь ласка, поясніть: яким чином суми відшкодування комунальних послуг відображати в декларації з ПДВ? Чи існують які-небудь особливості формування податкового кредиту з ПДВ у цьому випадку?
  • Пільга з військового збору Чи можна не справляти військовий збір із сумм грошового забезпечення, нарахованого військовослужбовцям за вересень 2015 року?
  • Надання платних послуг стоматологічними поліклініками Більшість стоматологічних поліклінік мають у своєму складі окремий госпрозрахунковий підрозділ, який надає чимало видів платних стоматологічних послуг. Тому важливість правильного розрахунку вартості таких послуг для стоматологічних поліклінік важко переоцінити. У зв’язку з цим саме такому виду платних послуг ми вирішили приділити особливу увагу. У цій статі розглянемо на прикладі, як сформувати вартість платної стоматологічної послуги.
  • В автобусному квитку ціну вписано від руки: чи відшкодовувати витрати на проїзд Працівників установи відряджають до населених пунктів, де відсутні автостанції для придбання квитків на приміський автобус, тому вони купують квиток уже в салоні автобуса — безпосередньо у водія. При цьому водій вручну заносить відомості до квитка: вартість проїзду, час відправлення, пункти відправлення та прибуття. У цілому квиток відповідає офіційно затвердженій формі. Однак бентежить, що вартість проїзду не надрукована у квитку, а ставиться у ньому від руки. Чи можемо ми компенсувати відрядженим працівникам витрати на проїзд на підставі таких квитків?
  • Бібліотека придбаває періодику: як показати в обліку Обласна бібліотека оформила передплату на періодичні видання. Такі періодичні видання для бібліотеки є бібліотечними фондами. Підкажіть, як правильно відобразити в бухгалтерському обліку такі операції?
  • Строк експлуатації минув, але об’єкт придатний для експлуатації: модернізувати чи ні Бюджетна установа використовує комп’ютери, строк експлуатації яких минув і залишкова вартість яких дорівнює нулю (нараховано 100 % амортизації). Вони цілком придатні до подальшого використання, але потребують модернізації (установлення додаткових модулів пам’яті). Чи можна модернізувати такі об’єкти? Якщо так, то як правильно відобразити цю операцію у бухгалтерському обліку?
  • Працівник «на мінімалці»: визначаємо суму вересневої індексації Базовим місяцем працівника був грудень 2013 року (останнє підвищення його посадового окладу на рівні мінзарплати — 1218 грн.). Постійні надбавки та доплати не встановлювалися. З травня 2014 року працівнику нараховували поточну індексацію. З 1 вересня 2015 року оклад працівника встановлений у новому розмірі мінзарплати — 1378 грн. Як визначити суму індексації зарплати за вересень 2015 року?
  • Лікарняні: якщо «на межі» перехідна відпустка та виправлення помилки Держслужбовець хворів з 30 вересня по 5 жовтня 2015 року. Розрахунковий період — вересень 2014 року — серпень 2015 року. Чи братиме участь у розрахунку лікарняних сума відпускних, нарахованих у серпні 2014 року за дні відпустки, що припадають на вересень 2014 року? Крім того, у вересні 2015 року була сторнована надміру нарахована цьому працівнику зарплата за серпень 2015 року. Це було пов’язано з тим, що з 26 по 31 серпня 2015 року він хворів, про що свідчить наданий ним у вересні 2015 року лікарняний. Однак помилково за ці 4 робочі дні серпня була нарахована заробітна плата. Чи потрібно включати до розрахунку лікарняних суму зарплати, помилково нараховану в серпні 2015 року та відсторновану у вересні?
  • Лікарняні: із ставки на півставки Працівника прийнято на роботу у грудні 2010 року на повну ставку. У вересні 2015 року він був переведений на 0,5 ставки. З 7 по 25 вересня 2015 року працівник хворів, що підтверджено належним чином оформленим листком непрацездатності. Як розрахувати суму лікарняних?
  • Коефіцієнти для коригування заробітної плати при виході у відпустку у вересні — грудні 2015 року Пунктом 10 Порядку № 100 передбачено коригування сум виплат, що обчислюються виходячи із середньої зарплати.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі