23.05.2016

Тренера-викладача призначено суддею змагань: що з оплатою його праці

У спортивній школі проводяться змагання. При цьому тренерів-викладачів цієї школи призначають суддями змагань. Як проводити оплату праці таким працівникам? Розмірковуємо над двома варіантами:
1) заробітна плата тренера-викладача зберігається в дні змагання, оскільки його учні беруть участь у цих змаганнях;
2) за трудовою угодою оплачується робота судді спортивних змагань, а за основним місцем роботи тренеру-викладачу надається відпустка за власний рахунок.
Який варіант правильний?

Відповідно до п. 2 додатка 6 до наказу Мінсім’ямолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097 (далі — наказ № 2097) місячна ставка заробітної плати встановлюється тренеру-викладачу спортивної школи за години навчально-тренувальної роботи (за 4 академічні години на день при 6-денному режимі роботи). Або ж якщо тренер-викладач обрав другу форму оплати праці — за розмірами нормативів за підготовку одного вихованця (учня-спортсмена), який входить до складу національної збірної команди України, його місячна заробітна плата залежатиме від загальної суми цих нормативів. У будь-якому випадку мова йде про оплату навчально-тренувальних занять зі спортсменами.

Час, витрачений тренером-викладачем на інші невід’ємні складові його роботи: набір дітей до спортивної школи, методичну роботу, підготовку до занять, участь у спортивних змаганнях тощо, додатковій оплаті не підлягає.

Оскільки в цьому випадку мова не йде про поїздку на змагання з учнями в інший регіон (випадок, коли, як правило, оформляється відрядження), а має місце участь у спортивних змаганнях у своїй школі, тренер-викладач перебуває на своєму постійному місці роботи і виконує притаманні йому функції. В якій ролі він бере участь у змаганні, вирішує керівник школи або інший відповідальний за проведення зазначених заходів.

Тож у період таких змагань тренер-викладач отримує звичайну заробітну плату, встановлену йому при тарифікації згідно з п. 7 додатка 6 до наказу № 2097.