№19

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2016/№ 19 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо строків проведення інвентаризації та списання (часткової ліквідації) об’єктів основних засобів Лист від 11.04.2016 р. № 31-11420-07-10/10433
  • Щодо індексації орендної плати Лист від 04.05.2016 р. № 10-16-8324
  • Щодо використання РРО при наданні платних послуг Лист від 30.03.2016 р. № 1307/10/16-31-14-05-19
  • Поточний чи капітальний ремонт: як розібратися У бюджетній установі виникла необхідність провести ремонт у санвузлі, зокрема потрібно виконати часткове штукатурення стін та стелі, часткове фарбування стін, установлення лицювальних плиток, що випали, а також ремонт окремих кранів та змішувачів. При цьому площа штукатурення стін в окремих місцях перевищує 1 м. До якого виду ремонту віднести такі роботи? Який із варіантів обрати: 1) класифікувати всі перелічені роботи як поточний ремонт; 2) окремі роботи віднести до поточного ремонту, а інші — до капітального; 3) всі роботи розглядати як капремонт будівлі? За яким КЕКВ у такому разі планувати і проводити видатки, пов’язані з виконанням цих робіт?
  • Подарунки ветеранам: облік та оподаткування З нагоди Дня перемоги бюджетна установа придбала подарунки для ветеранів війни — пледи (ковдри вовняні). Як правильно обліковувати такі матеріальні цінності до моменту їх видачі? Чи потрібно повідомляти ДФСУ про видачу таких подарунків?
  • Передача робіт із реконструкції школи На базі сільської загальноосвітньої школи рішенням райради було створено Навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад — загальноосвітня школа 1 ступеня» (НВК ДНЗ-ЗОШ). З метою належного функціонування цього закладу було розпочато його реконструкцію. Замовником проведення реконструкції виступило Головне управління містобудування, архітектури та ЖКГ облдержадміністрації. Після проведення реконструкції НВК ДНЗ-ЗОШ рішенням райради було передано на баланс сільради. Через кілька місяців згідно з актом прийняття-передавання Головним управлінням містобудування, архітектури та ЖКГ облдержадміністрації проведено безкоштовну передачу сільраді об’єму виконаних робіт з усіма підтверджуючими документами (актами, накладними, довідками). У декларації про готовність об’єкта до експлуатації зазначено суму витрат на будівельно-монтажні роботи, а також на машини, обладнання та інвентар. Бухгалтерією сільради на основі вищевказаного акта та декларації про готовність об’єкта до експлуатації проведено збільшення вартості основних фондів, а саме: приміщення НВК ДНЗ-ЗОШ на суму будівельно-монтажних робіт і витрат на машини, обладнання та інвентар. Але при цьому у вартість обладнання включено товарно-матеріальні цінності, які знаходяться у приміщеннях (парти, столи для вчителів, класні дошки, ліжка дитячі, особисті шафи дитячі, матраци тощо). Чи правильні такі дії бухгалтерії сільради?
  • Проведення акредитації у вищих навчальних закладах До редакції газети «Бюджетна бухгалтерія» надійшли запитання щодо проведення видатків, пов’язаних з акредитацією вищих навчальних закладів. А саме: які видатки має провести навчальний заклад за свій рахунок; за якими КЕКВ провести оплату праці членів акредитаційної комісії та видатки, пов’язані з їх перебуванням у на- селеному пункті, де знаходиться навчальний заклад тощо. У цій статті відповімо на ці та інші запитання, пов’язані з акредитацією вищих навчальних закладів.
  • Тренера-викладача призначено суддею змагань: що з оплатою його праці У спортивній школі проводяться змагання. При цьому тренерів-викладачів цієї школи призначають суддями змагань. Як проводити оплату праці таким працівникам? Розмірковуємо над двома варіантами: 1) заробітна плата тренера-викладача зберігається в дні змагання, оскільки його учні беруть участь у цих змаганнях; 2) за трудовою угодою оплачується робота судді спортивних змагань, а за основним місцем роботи тренеру-викладачу надається відпустка за власний рахунок. Який варіант правильний?
  • Установлюємо «престижну» надбавку та надбавку за вислугу років працівникам методичного центру Просимо надати роз’яснення про правомірність віднесення посад директора та методиста методичного центру до посад педагогічних працівників. Якщо це правомірно, то чи можна їм нараховувати надбавку за вислугу років та надбавку за престижність праці, як педагогічним працівникам?
  • Установлюємо надбавку за вислугу років колишньому начальнику військового облікового столу З вересня 1997 року по серпень 2003 року я займала посаду начальника військового облікового столу в сільській раді. У серпні 2003 року мене обрали секретарем цієї ж сільської ради. Чи зараховується робота на посаді начальника військового облікового столу до стажу роботи, який дає право на одержання надбавки за вислугу років?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі