12.02.2018

Про запровадження АС «Є-Звітність»

Лист від 02.02.2018 р. № 17-10/73-2142

Державною казначейською службою України (далі — Казначейство) в рамках реалізації Плану заходів щодо модернізації системи бухгалтерського обліку в державному секторі на 2016 — 2018 роки, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.11.2016 р. № 1038, створена Система подання електронної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів і державними цільовими фондами (далі — АС «Є-Звітність»), яка відповідно до наказу Казначейства від 27.12.2017 р. № 421 введена в дослідно-промислову експлуатацію.

АС «Є-Звітність» передбачає створення особистого електронного кабінету розпорядникам (одержувачам) бюджетних коштів та фондам загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування (далі — клієнти Казначейства), які складають та подать фінансову та/або бюджетну звітність до органу Казначейства за місцем обслуговування.

Казначейством підготовлені зміни до наказу Міністерства фінансів України від 24.01.2012 р. № 44 «Про затвердження Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.02.2012 р. за № 196/20509 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 07.02.2017 р. № 44, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02.03.2017 р. за № 297/30165) в частині складання та подання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування через систему подання електронної звітності Казначейства. Проект наказу направлено на затвердження до Міністерства фінансів України.

Згідно із зазначеним проектом наказу розпорядники та одержувачі бюджетних коштів і фонди загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування звітність за І квартал 2018 року мають сформувати та подати через систему подання електронної звітності Казначейства.

Враховуючи вищезазначене, з метою підготовки до здачі фінансової та бюджетної звітності за І квартал 2018 року в електронному вигляді необхідно до 28 лютого 2018 року забезпечити надсилання розпорядникам, одержувачам бюджетних коштів, фондам загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування листа Казначейства щодо запровадження АС «Є-Звітність» (додається) та організувати підключення розпорядників, одержувачів бюджетних коштів, фондів загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування до АС «Є-Звітність».

Одночасно повідомляємо, що на веб-порталі Казначейства в розділі «Електронні сервіси» розміщено такі матеріали:

— Дорожня карта підключення до АС «Є-Звітність»;

— Деталізований опис заходів дорожньої карти підключення до АС «Є-Звітність»*;

* Див «Система подання електронної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів і державними цільовими фондами (АС «Є-Звітність»)» цього номера. — Прим. ред.

— Заявка про надання/скасування доступу до АС «Є-Звітність»;

— Перелік захищених носіїв ключової інформації, які імплементовано до АС «Є-Звітність».

Разом з тим інформуємо, що доступ користувачів територіальних органів Казначейства до АС «Є-Звітність» налаштовано за адресою: https://10.6.8.156/barsapp/.

Для адміністраторів обласних сегментів даних створено облікові записи в такому форматі: XX00_admin_01,

де XX — двоцифровий код області.

У разі необхідності створення додаткових облікових записів адміністраторів сегментів даних використовувати вищезазначений формат.

З метою отримання початкового пароля звертатись до відділу адміністрування інформаційних ресурсів Департаменту інформаційних технологій за телефоном: 110-59-87.

Реєстрацію облікових записів клієнтів Казначейства в АС «Є-Звітність» здійснювати в такому форматі:

ХХХХ_YYYYYYYY_ONN (Приклад: 0202_12345678_D01),

де ХХХХ — цифровий чотиризначний код територіального Казначейства, в якому обслуговується клієнт;

YYYYYYYY — код клієнта за ЄДРПОУ;

О — тип користувача, може приймати значення:

D — директор;

В — бухгалтер;

G — головний бухгалтер;

NN — двоцифровий номер за порядком користувача клієнта відповідного типу.

Обговорення питань та пропозицій щодо роботи системи АС «Є-Звітність» здійснюється на сервері новин Казначейства в конференції: treasury.e-zvit.test.

Інструкція користувача АС «Є-Звітність» розташована на РТР-сервері за адресою: ftps://ftp.dksu.gov.ua/dksu/E-ZVITNIST/DOCS/.

Заступник Голови О. Грубіян